Da nam živi Herceg-Bosna: Održan Festival košarke u Ljubuškom

Košarkaška akademija Herceg-Bosne, u suradnji s Hrvatskim košarkaškim klubom Ljubuški, uspješno je organizirala Mini basket festival za dječake i djevojčice rođene 2004. godine i mlađe.

Nastupilo je oko 350 mladih igrača i igračica iz 22 kluba koji djeluju pod okriljem KS Herceg-Bosne, među kojima su bili košarkaši Kiseljaka, Busovače, Viteza, Novoga Travnika, Rame, Livna, Tomislavgrada, Posušja, Ljubuškoga, Širokoga Brijega, Mostara, Čitluka i drugih.

Trinaest muških i devet ženskih košarkaških ekipa natjecalo se u Gradskoj sportskoj dvorani i na sportskom igralištu iza Gimnazije te na Gračinama u školskoj dvorani i na vanjskom terenu. Na četiri terena su odigrane 32 utakmice. Tijekom cjelodnevnoga boravka, pored samoga natjecanja, mladi igrači i igračice imali su priliku upoznati i kulturno-povijesne znamenitosti Ljubuškoga te su tako obišli Muzej na Humcu i vodopad Kravica, nakon čega su u svečanom mimohodu prošli ljubuškim ulicama od Gradske sportske dvorane do Centra malih sportova, gdje je svečano otvoreno košarkaško igralište i odigrano finale, nakon kojega su dodijeljene nagrade.

Drugo mjesto osvojile su djevojčice iz Košarkaškoga kluba Livno, a prvo mjesto djevojčice Košarkaškoga kluba Tomislav, kojima je medalje i pehar uručio Mario Škegro, tajnik Košarkaškoga kluba Ljubuški.

U kategoriji dječaka drugo mjesto osvojili su dječaci Košarkaškoga kluba Široki, a pobijedili su dječaci Hrvatskoga košarkaškoga kluba Ljubuški, kojima je medalje i pehar udijelio proslavljeni ljubuški košarkaš Domagoj Bubalo. Ljubuški dječaci, ove godine i godinu ranije djeluju u dosta teškim uvjetima borbe za termine, koje ponekad imaju, a ponekad nemaju, te je iz toga razloga njihov rezultat zlata vrijedan i poruka da djeca zaslužuju podršku i da imaju ravnopravne uvjete kao i ostali sportovi.

“Ponosan sam što smo bili domaćini ovoga lijepoga košarkaškoga događanja, ovo je bio istinski košarkaški pozdrav ljetu iz Ljubuškoga. Veliki broj mladih košarkašica i košarkaša iz svih krajeva Bosne i Hercegovine imalo je priliku, pored natjecateljskoga dijela, upoznati i doživjeti dio ljubuških prirodnih ljepota, kao i kulturno-povijesnih znamenitosti. Ovo je bitan podstrek daljnjoj popularizaciji košarke u našem gradu, a samo domaćinstvo Mini basket festa iskoristili smo i za dodatna ulaganja u košarkašku infrastrukturu u našem gradu”, rekao je Toni Kraljević, predsjednik HKK Ljubuški, kojemu je Košarkaška akademija Herceg-Bosne dodijelila počasno članstvo zbog posebnoga doprinosa razvoju i popularizaciji Košarkaške akademije Herceg-Bosne.

Na kraju su organizatori zahvalili svim dobrim ljudima s izraženim osjećajem društvene odgovornosti koji prepoznaju ovakve akcije i koji ih podupiru.

Košarkaška akademija Herceg-Bosne nastavlja dalje svoju priču, koju će i dogodine ispričati u nekom drugom hrvatskom gradu u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Svaka čast Košarkaškoj Akademiji H-B, njenim aktivistima, domaćinu na okupljenoj mladosti i očuvanju kulturnog, naconalnog i sportskog identiteta! Čestitam i samo nastavite tako.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.