Cyber opasnost: Internet će u 2017. pasti na jedan cijeli dan

Internet će u 2017. potpuno pasti na jedan dan, predviđaju stručnjaci iz sigurnosne tvrtke LogRythm. Među raznim crnim prognozama, ovo je ona koja izgleda kao nešto za što bi mogli biti krivi isključivo ljudi, a James Carder iz LogRythma za Business Insider je pojasnio da se neće raditi o problemu koji će nam usporiti slanje selfija, prenose 24sata.

– Veliki udarac vidjet ćemo negdje i nekad u 2017. godini, a ako padne internet, potonut će i financijska tržišta – rekao je Carder. Pojasnio je i da su svi znakovi bili tu tijekom ove godine te napominje da smo vidjeli masovne DDoS napade koji su srušili stranice poput Twittera i Spotifyja na nekoliko sati. A to su bili samo testovi.

– Ako možeš dokazati da možeš srušiti ogromne stranice i veliki dio američkoga interneta na par sati, onda 24 sata isključenja i nije toliko kompliciranije – navodi Carder.

Predviđa i da će problem s lažnim vijestima još rasti te da će hakeri napadati velike medijske kuće poput CNN-a ili Foxa. Pojasnio je kako će medijski divovi na lažne vijesti odgovoriti nekim sustavima kontrole koji će biti pretjerani, a da će hakeri, u ime slobode govora, odgovoriti velikim napadima.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: