Cvitanović o rekonstrukciji Vlade FBiH: To je za mene apsurdno

U posljednje vrijeme u dijelu medija spekuliralo se o mogućoj rekonstrukciji Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, prema kojoj bi iz vladajuće koalicije izašli HDZ 1990 i stranka “Snaga naroda”, dok bi ušla stranka Narodni europski savez (NES).

Međutim, ključni akteri ovih spekulacija odbacili su mogućnost takvog scenarija.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović izjavio je za RTV Herceg Bosne da su ove spekulacije apsurdne i neozbiljne.

Dok se lomi država i dok je pitanje kako će ona uopće završiti, hoće li biti secesije, kako će sve ovo skupa završiti za rezoluciju, Izborni zakon, netko da se bavi pitanjem Devedesetke u Vladi Federacije, to je za mene apsurdno. To je neozbiljno, pokvareno i licemjerno, ali ja sam siguran da te rekonstrukcije neće biti. To nam jamči naš legitimitet u Zastupničkom domu i Domu naroda Federacije BiH, rekao je Cvitanović.

Ministar unutarnjih poslova Ramo Isak iz stranke “Snaga naroda” također je odbacio mogućnost promjene sastava Vlade.

To su neke želje određenih političkih opcija. Ova parlamentarna većina će ostati do kraja mandata i još malo duže. Mene od 2018. smjenjuju pa i onda kad je imenovana ova Vlada, rekli su da ću biti ministar samo 30 dana pa sam ja nakon godinu dana rada Vlade zajedno s gospodinom Nikšićem presjekao onu tortu, istaknuo je Isak za RTV HB.

Predsjednik Narodnog europskog saveza (NES) Nermin Ogrešević, iako priznaje da trenutna vlada funkcionira na “tankoj većini”, ne potvrđuje intenzivne razgovore o ulasku NES-a u Vladu.

Znamo da ova Vlada funkcionira na, rekao bih, tankoj većini i zasigurno da to sve skupa izaziva određene spekulacije. U ovom trenutku mi ne možemo reći da nešto intenzivno razgovaramo, a ako bi bili u prilici, naravno da bi promislili i razmislili jesu li okolnosti takve i sam sadržaj, da bi mi uopće mogli sudjelovati u nekoj eventualnoj većini, rekao je Ogrešević za RTV HB.

Unatoč političkim turbulencijama, Cvitanović je naglasio da Vlada funkcionira koliko je moguće i održava fiskalnu stabilnost u Federaciji, te izrazio nadu u intenziviranje donošenja ključnih strateških zakona za bolji život građana.

(www.jabuka.tv | Foto: Arhiva)

12 komentara

  • Zbog tebe i takvih oporba se svela na zanat stariji i od najstarijeg. U sto vira za sto lira,. Dak šapni dera narodu kako si i koliko para uzeo od SDA. A i SDP pare ti nisu mrske. Svemu dođe kraj, to si trebao naučiti do sada.

  • Mazlume Čova ti je i dao glasove i tako će ti ih i uzeti.U Mostaru niste imali 500 glasova i oni su ti ubacili i metnuli te tu gdje jesi.Jednostavno ste bili k… i tako burazeru se to na kraju i završi.Tu tu bi bi….

  • Ilija uposlio si sve svoje u drzavna poduzeca sada lagano pij litar po litar dnevno laganini. Narod je glup. Ne vidi nista.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.