Bili smo na Ljubuški Outdoor Festivalu koji je okupio preko 1000 natjecatelja

Ljubuški, točnije vodopad Kravica, posljednja tri dana je poprište sportskih aktivnosti koje su okupile preko 1000 natjecatelja iz 13 zemlja.

Ljubuški Outdoor festival po četvrti je put pružio sportašima, ali i rekreativcima priliku za sudjelovanje u raznovrsnim disciplinama poput trčanja, bicikliranja, kajakarenja, paraglidinga i ostalih.

Ove godine, LJOF je okupio najveći broj natjecatelja do sada, a nije im bilo teško “potegnuti” iz država poput Libanona ili Norveške kako bi sudjelovali u ovom jedinstvenom događaju koji osim promocije sporta, revitalizira kulturno-povijesnu baštinu, ali i prirodne ljepote ovog dijela Hercegovine.

Ovo je jedinstven festival i jedinstvena manifestacija u Bosni i Hercegovini. Ovaj festival puno doprinosi Ljubuškom kao destinaciji aktivnog turizma što se održava povećanjem broja turista iz godinu i godinu. Za vrijeme Ljubuški Outdoor Festivala naši kapaciteti su popunjeni preko 90% što najbolje pokazuje koliko ovom gradu znači ovaj projekat, kazala je na samom otvaranju Veronika Pinjuh, direktorica Turističke zajednice Grada Ljubuškog, dok je direktor JP Parkova Nikica Vučić naglasio da je festival izrastao u onaj međunarodnog karaktera. 

Prvi festivalski dan, petak, bio je rezerviran za Memorijalnu utrka kajacima u kojoj je sudjelovalo 18 parova, a potom su održane dječje utrke “Mala Mara” i “Kids run” koje su okupile preko 500 djece. 

Mi smo pak festival posjetili u subotu kada je na rasporedu bilo natjecanje u paraglidingu, kao i dvije utrke koje su bile središnji dio događaja – polumaraton “Dva slapa” od vodopada Koćuše do vodopada Kravica, te “Scunasticus”, odnosno ljubuška desetka.

U razgovoru s natjecateljima, otkrili smo da su mnogi od njih povratnici koji se uvijek rado vraćaju na Ljubuški Outdoor Festival upravo jer pruža originalno iskustvo i doživljaj, ne samo u Hercegovini, nego i šire, a ponos na ovakav događaj ne kriju Ljubušaci. Jedan od njih je Robert Hodžić koji je treći put trčao spomenuti polumaraton uz svoj osobni rekord.

Ja inače dosta trčim, poznajem dosta publike koja trči, jako sam ponosan na Ljubuški, mislim da je ovo jedan od rijetkih gradova koji ima ovako jak festival. Ovo je jedan spektakl i meni srce baš igra, baš mi je drago što sam Ljubušak, izjavio je Robert za Jabuka.tv. Iz Atletskog kluba “Puls” Tomislavgrad stiglo je 18 članova, a organizatori Duvanjske desetke koja se održava u kolovozu pozvali su nas u Tomislavgrad, što također dokazuje da jedan ovakav događaj nudi i platformu za povezivanje sportaša.

Tijekom festivala posjetitelji su također imali priliku informirati se na Outdoor sajmu, iskušati se u mini zip-lineu, a naravno, uživati u prekrasnom krajoliku jednog od najljepših vodopada u BiH. Festival završava u nedjelju, odnosno danas, kada će u fokus doći biciklisti u utrkama “Mara” 21.1 K i “Stipe” 40 K, te dječja utrka “Mala Mara”. Šlag na tortu svakako je bio glazbeni dio događaja – koncerti Opće Opasnosti i Crvene Jabuke u kojima su uživali Ljubušaci i njihovi brojni gosti.

U našoj fotogaleriji pogledajte prizore koje smo zabilježili drugog dana festivala, kao i videozapis s koncerta.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.