Cvitanović: HDZ 1990 neće koalirati s HDZ-om BiH – Jabuka.tv

Cvitanović: HDZ 1990 neće koalirati s HDZ-om BiH

Stranke okupljene oko HDZ 1990. neće koalirati sa HDZ-om, odnosno sa strankama koje će nastupiti u sklopu HNS-a na listopadskim izborima, potvrđeno je nakon sjednice ove stranke održane u srijedu u Mostaru, na kojoj je između ostalog usvojen Poslovnik o radu, a nakon koje je predstavljen i dalji program djelovanja te koalicije.

Predsjdnik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, kako prenosi sarajevsko Oslobođenje, osvrnuo se nakon sjednice na problem Pelješkog mosta, kazavši da se u predizborno vrijeme mnoge stvari koristi za dizanje tenzija i manipulaciju biračima.

Pelješki most se nalazi na teritoriju Republike Hrvatske. Po tehničkom rješenju ispunio je sve što je potrebno za pristup otvorenom moru Bosne i Hercegovine i ne vidim razloga za galamu, rekao je Cvitanović.

Govoreći o Zakonu o izbornim jedinicama kazao je da se bez potrebe usložnjava politička situacija u zemlji, obzirom da je Ustavni sud BiH jasno kazao gdje se trebaju izmijeniti sporne odredbe.

Puzigaća i sve Puzigaće su nebitni… Suština je da se presuda mora provesti i da se država oslobodi okova ovakve vlasti. Jamčim kako ćemo te probleme riješiti. To je stvar dogovora i kompromisa, smatraCvitanović.

Cvitanović je kazao kako je koalicija koju predvodi njegova stranka ponudila zanimljiv slogan pred izbore, “Opstanak”, a osim opstanka, kako je naveo voditelj Koalicijskog vijeća Martin Raguž, radit će se i na hrvatskom zajedništvu i europskim integracijama, prenosi HMS.

Dio našeg programa je europeizacija Daytona. Na toj logici mogu se riješiti ključna pitanja poput izmjena Izbornog zakona i poštivanja presuda Ustavnog suda. Vodit ćemo pozitivnu kampanju, ni protiv koga nećemo ići personalno, najavio je Martin Raguž.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.