Cvijanović: Odgovore treba dati Tužiteljstvo RS-a u slučaju Dragičević, a ne politika

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u utorak kako žali zbog užasne tragedije koju je pretrpjela obitelj Dragičević iz Banje Luke, te da u slučaju stradanja mladića Davida institucije moraju raditi svoj posao.

Ponovila je da se jedino tužiteljstvo mora izjasniti što se dogodilo u tom slučaju, a ne predsjednik RS, ministar, zastupnik, policajac ili netko drugi izvan pravosudnog sustava.

Svi smo jednaki pred zakonom, bez obzira tko smo i što smo, rekla je Cvijanović.

Istaknula je i da žali što je Banja Luka pretpjela štetu i u ekonomskom i smislu imidža, jer su zbog posljednjih nemira, nakon prosvjeda grupe “Pravda za Davida”, onemogućili da se održi koncert Harisa Džinovića, 30. prosinca, zbog čega su otkazani i novogodišnji nastupi na otvorenom.

Cvijanović je podsjetila da zbog toga došlo do gubitaka u turizmu, ali i ugostiteljstvu i drugim uslužnima oblastima.

Bit će potrebno možda i nekoliko godina da se vrati dobar imidž Banje Luke, rekla je ona u izjavi novinarima ističući da sve što se dogodilo nije bilo primjereno prema drugim građanima Banje Luke, posebno ometati bilo kakav kulturni događaj i tradicionalne koncerte povodom Nove godine.

Upozorila je i da se cijelo vrijeme “napada na policiju” što je neprihvatljivo.

Želim da i obitelj Dragičević i svi drugi dođemo do istine i pravde, ali to ne znači da treba rušiti imidž naših gradova, policije..., naglasila je ona ističući da nije primjereno nazivati ljude svakakvim imenima, vrijeđati, pričati o obitelji…

Navela je da je prisutno i “licemjerstvo Međunarodne zajednice” kada su u pitanju događaji u Banjoj Luci.

(Fena)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.