Cvijanović: Licemjerno je da SDS nešto komentira, jer traže ostanak u vlasti

Predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović optužila je predstavnike Srpske demokratske stranke (SDS) da su, iako su izborni gubitnici, tražili suradnike u Sarajevu kako bi ostali u vlasti.

I dalje traže i pokušavaju napraviti razne kombinacije i sa SDA, SDP-om, DF-om i drugima, iako nemaju kredibilitet za to, jer su izgubili izbore i za veći postotak nego ranije, rekla je Cvijanović.

Istaknula je da je jasno da izborni pobjednici trebaju formirati vlast te da je licemjerno od SDS-a da komentira dogovor o formiranju Vijeća ministara, koji su postigli lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović.

Napomenula je da je u Principima za formiranje vlasti na razini BiH apostrofiran i princip koordinacije, uvažavanje stavova svih razina vlasti, što znači i RS, po svakom pitanju, uključujući i NATO.

Ukoliko se sve implementira, važan korak treba biti nastavak reformske agende, što znači set različitih mjera, ekonomsko-financijskog karaktera, kako bi osigurali kretanje dalje, jer smo i na osnovu prethodne agende ipak zabilježili određene pomake, veći rast, smanjenje nezaposlenosti i drugo, rekla je Cvijanović novinarima u Bosanskoj Gradišci.

Istakla je da u setu Principa za formiranje vlasti na razini BiH nema obaveza koje je netko preuzeo, a da su protiv ranije utvrđenih stavova institucija RS-a.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.