Čuveni kuhar i TV voditelj Anthony Bourdain preminuo u 61. godini

Anthony Bourdain, poznati chef koji je svjetsku slavu stekao kulinarskim emisijama, zbog kojih je proputovao cijeli svijet, preminuo je u 61. godini, javlja CNN, za koji je radio nekoliko zadnjih godina.

Anthony Bourdain, proslavljeni kuhar i novinar, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Strasbourgu, u Francuskoj, u petak 8. lipnja u jutarnjim satima.

CNN je potvrdio Bourdainovu smrt, rekavši da se radi o samoubojstvu.

S neizmjernom tugom možemo potvrditi smrt našeg kolege i prijatelja Anthonyja Bourdaina, stoji u službenom priopćenju CNN-a.

Njegova ljubav prema velikim avanturama, novim prijateljima, dobroj hrani i piću te nevjerojatne priče iz svih krajeva svijeta činile su ga jedinstvenim pripovjedačem. Neprestano je oduševljavao svojim talentom i nedostajat će nam neizmjerno puno. Naše misli i molitve su s njegovom kćerkom i obitelji u ovim strahovito teškim trenucima, stoji nadalje u priopćenju.

Bourdain je boravio u Francuskoj radeći na sljedećoj epizodi svoje nagrađivane televizijske emisije.

Bio je majstor svog zanata – prvi u kuhinji, a zatim u medijima. Kroz televizijske emisije i knjige istraživao je ljudsko stanje i pomogao publici da drukčije promišljaju hranu, putovanja i same sebe. Zalagao se za marginalizirane populacije i kampanje kojima je cilj osiguravanje sigurnih radnih uvjeta za ugostiteljske usluge, piše Tportal.hr.

Usput primio je praktički svaku nagradu koju industrija može ponuditi, a članak ‘Don’t Eat Before Reading This‘ koji je napisao 1999. godine za prestižni New Yorker iduće godine postao je književni bestseller ‘Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly‘.

Navedena knjiga osigurala mu je put do statusa međunarodne kulinarske zvijezde.

Najprije je bio domaćin emisije ‘A Cook’s Tour‘ na Food Networku, a potom se preselio na Travel Channel gdje je vodio emisiju ‘Anthony Bourdain: No Reservations‘ s kojom je zaradio dvije nagrade Emmy i više od desetak nominacija.

Godine 2013. predstavnici TV kuće CNN odlučili su riskirati angažiravši Bourdaina koji je ubrzo postao jedno od glavnih lica CNN-a u prime time terminu. Posljednja, jedanaesta sezona serijala ‘Part Unknown‘ na CNN-u je prikazana prošlog mjeseca.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.