Crveno upozorenje, temperature i ispod -20 stupnjeva

Kao što je i najavljeno, već u petak navečer temperature širom BiH počele su padati, a vrhunac ekstremno niskih temperatura u pojedinim krajevima dogodit će se tijekom subote.

Narančasto upozorenje Meteoalarma izdano je za gotovo cijeli teritorij Bosne i Hercegovine, osim istočne Bosne za koju je zbog temperatura ispod -20 Celzijevih stupnjeva izdano crveno upozorenje, piše Klix.ba.

Prema upozorenju Meteoalarma, istočnu Bosnu će pored niskih temperatura pogoditi i vjetrovi brzine i do 50 kilometara na sat. Stoga se građanima savjetuje oprez i ostajanje u svojim domovima.

Snažni vjetrovi očekuju se i u okolici Livna, s udarima i do 70 kilometara na sat.

Prema mjerenjima Federalnoga hidrometeorološkoga zavoda, u petak u 22 sata najhladnija je bila Bjelašnica s -24 stupnja i brzinama vjetra od preko 100 kilometara na sat, a s njom slijede Han Pijesak u kojem je registrirano -17 stupnjeva, zatim Sokolac s -14 te Gacko sa -13 stupnjeva.

Najveći urbani centri neće pretrpjeti “sibirsku zimu”. Federalni hidrometeorološki zavod za veće gradove u BiH prognozira jutarnje temperature između -14 i -12 stupnjeva, osim Mostara i Trebinja, gdje će jutra pratiti temperature od oko -3 stupnja.

Dnevne temperature kretat će se između -10 do -5 što, na svu sreću, ne spada u ekstremne vrijednosti za ovo doba godine.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Kakve su ovo informacije? Pa imaju u današnje vrijeme svi mjerač temperature,za Hercegovinu velite temperature do -3 ,a jutros u hercegovini -16…Kakve su to dezinformacije ?

Komentiraj: