Crveni križ ŽZH pokreće veliku humanitarnu akciju ”Srcem za Hrvatsku”

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s drugim humanitarnim organizacijama pokreće humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo uslijed potresa u Republici Hrvatskoj “Srcem za Hrvatsku”.

Ugroženom stanovništvu Republike Hrvatske pomažete donacijom (2 KM) pozivom na humanitarni broj Crvenog križa Federacije BiH 17023.

Također, pomoći možete novčanim uplatama na bankovni račun Društva Crvenog križa BiH: 1401-0100-2588-6326 (SBERBANK BH d.d. Sarajevo) s naznakom “Za stradalo stanovništvo Republike Hrvatske”.

Svoje priloge u prehrambenim i higijenskim artiklima možete predati organizacijama Crvenog križa i drugim organizacijama prikazanima u dnu plakata u naznačenom vremenu (4.-11.1.2021). Plakati će biti vidljivi u svim gradovima/općinama ŽZH, a uskoro ćemo ih objaviti i u digitalnom obliku za sve gradove/općine.

Molimo da vaši prilozi budu isključivo u paketima sa sadržajem koji je naznačen na plakatu. Trenutno, odjeća i obuća se neće prikupljati, po savjetu kolega iz Hrvatskog Crvenog križa, navode iz Crvenog križa ŽZH.

S prikupljanjem navedenih artikala krenut će se od 4. siječnja 2021. godine. Točno mjesto i vrijeme prikupljanja paketa hrane i higijene objavit će lokalne organizacije Crvenog križa.

Molimo vas da pratite informacije i upute koje objavi Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke ili lokalne organizacije Crvenog križa u ŽZH. Svoje upite možete slati na e-mail: [email protected]

Hercegovina se digla na noge za potresom pogođenu Hrvatsku

(www.jabuka.tv)


16 komentara

  • Od takvih organizacija je nastao kerum i kerumici. Kad tim organizacijama nesto donirate samo oni imaju profit. Vidite sto se desava u pertinji sisku itd. Bjezite od tih muljatora sto dalje.

  • Ljudi, toliko je tamo poslano svega, nemojte nasjedati…. Treba pomoći ali toliko se toga tamo baca pa samo pročitajte zadnje vijesti. Vama Turski crveni križ u Širokom korona šator postavio, a sada ovi pitaju za druge još? Strah i napetost samo čini da se toliko milijuna baci ili pokrade, a ne kao pomoć!

  • Bojim se da se puno toga salje i sto treba i sto ne treba.To sto ne treba bojim se da ce se bacit sto je netko od svog grla poslao.Mislim da tu nema dobre kordinacije od darivatelja do potrebiti.Bar se to za sada ne vidi.

  • Najbolje je osobi/osobama novac direktno dat, ili njih stanbeno zbrinit, ako to nemoze ostaje uplate preko Caritas HR ili direktno Vladi RH, za Crveni Kriz mi je zadnja opcija.

  • Crveni kriz je osnovan u bogatoj svicarskoj na svojoj webstranici sam kaze za sebe da je neprofitna organizacija, placa sefa CK u HR je vece od Plenkoviceve, njihova stranica i organzacija je vrlo izdasna i organizirana, ljudi koji su tamo zaposleni primaju placu, meni to nije za zamjeru samo zasto se nazivaju neprofitnon organizaciom kada to nisu, troskovi CK su ogromni. Kada je bila poplava 2014 u Gunji bila je velika afera, sef HR CK se zove Robert Markt(Svabsko ime). Ovim putem ne zelim rec da ne pomazete CK, no po mom pogledu bi bolje bilo dat HR Caritas-u ili HR Drzavi ili najbolje konkretno osobama direktno ako vam je moguce.

  • POMOC JE VEC OTISLA!! SKUPLJALI SU „SKRIPARI““!! NEKA ONI BACAJU SKO IM NE TRIBA, A AKO IMAJU PAMETI U GLAVI ZADRZACE! KO TO BACA!! SVE SE MORE ISKORISTIT!!!

  • Svi bogataši u Hrvatskoj i BiH,nek naprave po kuću i gotova stvar.Upravo bogati su pokrali od naroda,sad je vrijeme da vrate,jer drugačije neće ostaviti mir i blagoslov u svojim obiteljima..Istina boli ali nema druge,samo je jedna!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.