Crveni križ Ljubuški dobio 21 tonu dječje hrane – Jabuka.tv

Crveni križ Ljubuški dobio 21 tonu dječje hrane

Dvadeset i jedna tona dječje hrane vrijedna je donacija koja je proteklog vikenda stigla u Crveni križ Ljubuški iz Njemačke.

Riječ je o dječjoj hrani i kašicama njemačkog proizvođača HIPP za uzrast od šest mjeseci do četiri godine.

Vrijednost pošiljke je oko 50.000 eura, a najmlađim stanovnicima Ljubuškog hranu su donirali članovi viteškog reda iz Njemačke, Klaus Blos i Thomas Schott, kazao je za Fenu predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke Viktor Grbavac.

Dodao je kako će se dječja hrana podijeliti građanima Ljubuškog koji imaju malu djecu.

Članovi Stožera civilne zaštite ŽZH u posjetu Ljubuškom

Dio donirane hrane podijeliti ćemo crvenim križevima u Širokom Brijegu, Grudama i Posušju, a jedan dio donacije proslijedit ćemo Pedijatriji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, istaknuo je Grbavac.

Govoreći o drugim aktivnostima Crvenog križa ŽZH u trenutnoj kriznoj situaciji vezanoj za širenje koronavirusa, Grbavac je dodao kako je aktivirano 30 volontera koji pomažu građanima iznad 65 godina u dostavi hrane i lijekova.

Crveni križ radi dostavu, akcije za socijalno ugrožene, u koordinaciji smo s gradovima u našoj županiji. Ovaj tjedan pored podjele dječje hrane planiramo obići sve socijalno ugrožene korisnike i osobe koje su u potrebi da im dostavimo hranu i higijenske potrepštine, kazao je Grbavac.

Crveni križ ŽZH nudi pomoć psihologa za vrijeme trajanja nesreće COVID-19

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.