Crveni križ Čitluk pripremio higijenske pakete za žene u Turskoj i Siriji

Crveni križ općine Čitluk podržao je akciju “NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji“.

Čitlučki Crveni križ pripremio je 51 paket (higijenski ženski set) za transport do skladišta u Sarajevu kako bi na taj način iskazali solidarnost i pomogli ljudima pogođenim razornim potresima u Turskoj i Siriji.

U cilju ublažavanja humanitarnih posljedica izazvanih potresom u Turskoj i Siriji, Crveni križ općine Čitluk i na ovaj se način priključio kampanji pomoći koju je u mjesecu ožujku pokrenuo Crveni križ Federacije BiH “NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji, priopćili su iz tog crvenog križa.

Foto: Crveni križ Čitluk

Akcija će trajati cijeli mjesec ožujak s obzirom na to da je riječ o mjesecu u kojem se obilježava i Međunarodni dan žena.

Cilj nam je bio, shodno našim mogućnostima i situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, jer skrbimo još uvijek o 81 osobi izbjegloj iz Ukrajine, prikupiti što više osnovnih higijenskih paketa iz naših rezervi za žene i djevojke koje su ostale bez svojih domova te im bar na kratko izmamiti osmijeh i ublažiti patnju, kazao Andrija Stojić, tajnik Crvenog križa općine Čitluk.

Foto: Crveni križ Čitluk

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.