Cro Cop pobjedio Randyja Blakea

Mirko Filipović u ring je ušao uz Duran Duran, naravno “Wild Boys”. Cro Copa su u ring ispratili Mladen Brestovac i Mario Mlinarić.

Kako je Mirko pobijedio Blakea?

Na otvaranju prve runde naš je borac zauzeo dominantnu poziciju, a Blake ispalio par high-kickova prema Mirkovoj glavi. Nastavio je s low-kickovima koji su pogađali Mirkove noge.

Filipović je odgovorio serijom udaraca u glavu, a Amerikanac se spašavao u klinču. Sjeo mu je i jedan lijevi middle-kick u tijelo Blakea, ispod desne ruke. Prva runda prošla je u isprobavanju snaga, Mirko bi strpljivo čekao, ispalio seriju, a onda se povukao na distancu i čekao novu priliku. Nije želio riskirati.

U drugoj rundi Filipović je ponovo pokušao lijevim high-kickom srušiti protivnika, ali Blake se obranio. Sljedeći puta je istim udarcem pogodio u bradu. Blakeu je sudac krajem druge runde odbrojavao, no meč je nastavljen.

U posljednjoj rundi, u kojoj su se borci borili za plasman na završni turnir koji će najboljem donijeti 1,5 milijuna dolara, Blake je morao napasti, jer Mirko je dobivao borbu.

Blake je završio na podu, da bi se opet pridigao i pokušao kružnim udarcima nogom dobiti Mirka.

Dogodio se i jedan udarac koji nije fair-play. Mirko mu je došao pružiti ruku nakoj jednog kllinča, a Blake ga je opalio u nebranjenu bradu. Cro Cop je završio na leđima. Prema pravilima bilo je sve čisto…

Zatim ga je ljutiti Filipović napao svim oružjem, počela je makljaža, no zvono je označilo kraj borbe.

Suci su odlučili bodovima 28-27, 28-27, 28-27 za Filipovića.

Tko je Randy “Boom Boom” Blake?

Radi se o 25-godišnjem “mladom lavu” koji nikad nije izgubio! Do ove nedjelje imao je 24-0 skor u kikboksu, 1-0 u slobodnoj borbi. Poznat je pod nadimkom “Jon Jones kikboksa”. Iako je visok, ima čak 191 centimetar, za razliku od europskih boraca prilično je lagan – tek 95 kilograma, deset manje od Mirka.

Nokaut Randy Blake nikada nije doživio. Nije to uspio ni Mirko. On je taj koji ih je “dijelio”. Istina, u manje poznatim organizacijama, u svojoj Oklahomi. Ali, tako svi počinju. Prvo si najjači u ulici, onda u kvartu, pa u gradu… Da bi na kraju došao na svjetsku pozornicu, međutim protiv iskusnog borca nije se uspio dokazati.

Na K-1 Grand Prix plasirali su se i Ben Edwards, Jarell Miller, Zabit Samedov, Hesdy Gerges (pobijedio na bodove Sergeja Lašćenka), Ismael Londt, Makoto Uegara i Catalin Morosanu.

Turnir se održavao u tokijskoj Ryogoku Kokugikan dvorani pred 13 tisuća gledatelja.

Službeni rezultati, najboljih 16 boraca

Ben Edwards (R2 – KO) Raul Catinas – Edwards, KO, druga runda

Jarrell Miller (R3 – Dec.) Arnold Oborotov – Miller, odluka sudaca

Zabit Samedov (R1 – KO) Xavier Vigney – Samedov, KO, prva runda

Hesdy Gerges (R3 – Dec.) Sergei Laščenko – Gerges, odluka sudaca

Singh Jaideep vs. Ismael Londt – Londt, odluka sudaca

Makoto Uehara vs. Hiromi Amada – Uehara, odluka sudaca

Paul Slowinski vs. Catalin Morosanu – Morosanu, odluka sudaca

Mirko Cro Cop vs. Randy Blake – Cro Cop, odluka sudaca

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.