Crnogorac na granici “pao” s 33 kilograma marihuane – Jabuka.tv

Crnogorac na granici “pao” s 33 kilograma marihuane

Policija i carina na Graničnom prijelazu Slavonski Brod spriječili su u četvrtak unos 33,53 kilograma marihuane koju je u Hrvatsku pokušao unijeti 35-godišnji državljanin Crne Gore, izvijestila je brodsko-posavska policija u petak.

Prilikom kontrole osobnoga automobila crnogorskih nacionalnih oznaka u četvrtak oko 7.30 sati, policajci i carinici uočili su preinake na vozilu što je potaklo sumnju nju da se prevozi krijumčarena roba.

Temeljem naloga Županijskoga suda u Slavonskom Brodu, obavljena je pretraga vozila i u prostoru ispod sjedala vozača i suvozača pronađeno je 35,53 kilograma opojne droge marihuane, zapakirane u 64 paketa, rekla je na konferenciji za novinare glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić, javila je Hina.

Zaplijenjena droga bi prema neslužbenim procjenama na tržištu krijumčarima donijela oko 500.000 kuna. U policiji procjenjuju da marihuana dolazi iz trećih zemalja i da je bila namijenjena tržištu zapadne Europe.

To je treći ovogodišnji slučaj u kojem veće količine marihuane preko graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu u Hrvatsku pokušavaju unijeti državljani Crne Gore.

Načelnik policijske uprave Ante Zovak podsjetio je kako je u 2017. godini na području te uprave, između ostalog, zaplijenjeno 250 kilograma marihuane i 10 kilograma heroina.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.