Crnadak: Ulazimo u veliku političku krizu i regionalnu nestabilnost

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak (PDP), nakon sinoćnje najave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o podnošenju zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Haagu po tužbi BiH protiv Srbije, izjavio je da BiH ulazi u veliku političku krizu.

”Izetbegović i ostali bošnjački političari snose odgovornost za tu krizu, jer su i pored protivljenja Srba i Hrvata odlučili da idu u reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije”, rekao je Crnadak.

Očigledno je da su njima, kako tvrdi, ”rat, mržnja i prošlost, važniji pojmovi od onih kao što su mir, pomirenje i budućnost”.

”Sinoćnjom odlukom Izetbegovića i bošnjačkih političara pojačava se i međusobno nepovjerenje u BiH i donosi jedna nova regionalna nestabilnost”, ukazao je Crnadak.

Izrazio je nadu da će se u narednom razdoblju ipak vidjeti malo više razumijevanja sa svih strana kako bi se iz ove situacije izašlo, te dodao da ”se mora znati da je sva odgovornost za sve što će uslijediti na Bakiru Izetbegoviću i njegovim suradnicima”.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.