Crna Gora se distancira od Vučića i Srbije: “Ne želimo voditi tuđe bitke!” – Jabuka.tv

Crna Gora se distancira od Vučića i Srbije: “Ne želimo voditi tuđe bitke!”

Vojni izaslanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj, pukovnik Ivan Mašulović, je sudjelovao na obilježavanju Dana pobjede, u okviru redovitih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu s uobičajenim diplomatskim protokolom, priopćeno je iz Ministarstva obrane Crne Gore.

Kako su naveli iz tog crnogorskog vladinog sektora, Mašulović nije bio u Kninu kako bi proslavljao “bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda, kako se to zlonamjerno želi insinuirati”.

Ta retorika i smještanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata devedesetih, ne priliči dvadasetim godinama ovog stoljeća, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu s EU, navodi se u priopćenju.

Oni poručuju da je Crna Gora svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije.

Danas je okrenuta sigurnoj europskoj budućnosti, i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti. Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više voditi tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku, i izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, što je najbolji put za jačanje regionalne stabilnosti, poručili su.

Takav odnos, kako su kazali, Crna Gora ima i prema bliskoj, prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, uz to i savezničkoj zemlji u NATO.

Ovo je pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj. Sve drugo su najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas, pokušavali lamentirati nad sudbinom poginulih i prognanih, i da politički profitiraju na njihovoj nesreći, zaključuju uz crnogorskog ministarstva.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Crnogorci se opametili i vide da im bolje ide bez ludaka iz Beograda… Oni samo o ratovima i bitkama pricaju. Boze sacuvaj. A sve bitke izgubili…

  • Nije im lako.Trazis VELIKU DRZAVU a na kraju NISTA.Nije lako biti FRUSTRIRAN.Nebi Vuji bilo zao sto je on bio zlocinac a da je bitku dobio.Sada mu svak kriv: Izrael.Kosovo.Crna Gora i mnogi drugi a Hrvati su mu TRN u oku i ŠUNJKI😈😈😈😈😈

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.