Crna Gora proširila popis, ulazak dozvoljen i građanima BiH

Crna Gora dozvolila je ulazak na svoj teritorij od 1. lipnja bez obveznog testa ili karantene za strance koji dolaze iz zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000.

Prema karti koja je objavljena na Twitter nalogu crnogorske vlade, na popisu se nalazi i Bosna i Hercegovina.

Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti (NKT) priopćilo je u četvrtak navečer kako je na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) odlučilo da je od 1. lipnja dozvoljen ulazak stranaca u Crnu Goru, i to bez karantene i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru, objavljeno je na službenom Twitter profilu Vlade Crne Gore, prenosi N1.

Kako piše ispod objavljene karte, popis će se ažurirati jednom tjedno a na njoj se trenutno nalazi 26 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Prema ovoj statistici, Bosna i Hercegovina ima 16,45 aktivnih slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika, a situacija je najbolja u Sloveniji gdje je 0,43 slučaja na 100.000.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.