Čovjek preminuo, vjetar čupao stabla i rušio semafore

Četrdesetčetverogodišnji E. M. iz Zenice pronađen je jučer ujutro oko 10 sati mrtav na stubištu između spomenika Kameni spavač i Robne kuće “Bosna” u središtu Zenice. Kako su naveli u MUP-u ZDŽ-a, ekipa Hitne pomoći je po dojavi građana pokušala, ali bezuspješno, reanimirati ovu osobu za koju se, prema saznanjima policije, navodi da je beskućnik.

Ipak, zbog polarnih temperatura koje su se tijekom noći spuštale i do -18 stupnjeva, a u trenutku intervencije medicinskog osoblja su bile -12, nije bilo spasa. Ekstremno niske temperature i snijeg posljednjih dana zadaju glavobolje građanima diljem BiH.

U Hercegovini jaka i olujna bura zadaje najveće probleme vozačima, ali i pješacima. Iako je jučer puhala nešto slabijim intenzitetom u odnosu na srijedu, ipak tek rijetki su se usudili napustiti svoje domove i prošetati ulicama Mostara.

Osobito su Mostarci prisiljeni na oprez duž Titove ulice gdje je cijeli niz ruševnih objekata koji još od rata nisu obnovljeni, a s kojih bura nosi crijepove. Također, uslijed udara bure, polomljeni su brojni reklamni panoi te počupana stabla, a stradali su i semafori.

Niske temperature koje su u noćnim satima padale i do -15 Celzijevih stupnjeva zamrzle su vodovodne cijevi u određenom broju naselja u Mostaru, Ljubuškom i Širokom Brijegu, zbog čega građani satima nisu imali vode.

(Večernji list)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.