Čovjek koji je gurnuo Lowryja je manjinski vlasnik Warriorsa i sad je žestoko kažnjen

Brza i žestoka bila je reakcija Golden Statea Warriorsa i NBA lige na incident viđen u trećoj utakmici finalne serije doigravanja za prsten prvaka.

Riječ je o trenutku s početka posljednje četvrtine utakmice, odnosno akciji u kojoj je Kyle Lowry skokom u publiku pokušao zadržati loptu u igri pri čemu je aterirao među gledatelje koji uz terene prate ogled.

Oni na koje je pao nisu mu to zamjerili, ali dva sjedala udaljeni sjedi gospodin, jedan od ulagača u Golden State Warriorse, očito jest.

U pitanju je Mark Stevens koji se približio Torontovom košarkašu ne podižući se sa stolca i lijevom rukom gurnuo njegovo lijevo rame. Pritom i nabacio pokoju psovku u njegovom smjeru.

Incidente NBA liga ne trpi, morao je to znati i sam budući da je manjinski vlasnik kluba koji brani naslov prvaka u njoj. Sad će znati još i bolje.

Godina dana zabrane dolaska na utakmice i ostale timske aktivnosti i 500,000 američkih dolara kazna je koja mu je određena za ponovljeno “odj…” i guranje čiji je intenzitet višestruko lakši od guranja u kakvima se Lowry nebrojeno puta nađe kroz sezonu. Što ga baš nikako ne opravdava, piše Telesport.

Zbog poteza kojeg je osudila NBA liga, pojedinci iz redova oba kluba, a u konačnici i sami Warriorsi, posuo se Stevens pepelom preuzimajući odgovornostza napravljeno. I to je u redu, kao što je u redu i to da je kazna već stupila na snagu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.