Čović u Vukovaru: Treba izgraditi društvo u kojem Hrvati neće imati razloga odlaziti

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u subotu se u Vukovaru u odvojenim sastancima susreo sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem i gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.

Čović je upoznao sugovornike sa stanjem u BiH, posebno kada je u pitanju pozicija hrvatskog naroda, a istaknuto je kako su Hrvati jedan narod, baština i izvorište su im zajednički, te se veze i dalje moraju jačati.

Kazao je i kako se BiH mora organizirati po mjeri svih naroda; Hrvati, kao najmalobrojniji narod i danas se moraju boriti za svoje mjesto koje im pripada.

Čović je rekao da je potrebno u što skorije vrijeme izgraditi društvo u kojem nitko od Hrvata neće imati razloga odlaziti iz BiH, te da im kroz legitimne predstavnike u vlasti budu zaštićena prava.

Osvrnuo se i na jučerašnje potpisivanje Ugovora o projektima i programima od interesa za Hrvate u BiH, a koje financira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te još jednom iskazao zahvalnost za svu podršku koju Republika Hrvatska pruža Hrvatima Bosne i Hercegovine.

Nakon sastanaka, Čović, Galić i Penava položili su zajednički vijenac te upalili svijeće na Memorijalnom groblju Domovinskog rata u Vukovaru, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

 • Pa Čović je iz Sokola isporučivao granate/rakete iz pogona Sokola koje su razarale taj isti Vukovar. Kako ga nije sram, ili kako ga ovi na drugoj strani moru primati kao gosta, kada je u to vrijeme bio gost Beograda? Sramota!

  10
  3
 • Dragan se svezo da je narod ugrozen ko pijan plota,a sve nas je zatjero preko granice,on na racun naroda cuva svoje dupe

  10
 • On u Vukovaru, to je isto ko da je npr. Simo Dubajić upalio sviću na Blajburgu. Ali šta se drugo od komunjare more očekivat.

  6
  1
 • Kosti hrvatske omladine OPROSTITE IM!Svi ama bas svi Hrvati trebaju se pokloniti ovomu gradu!A vi mladici pokoj vasim dusama i blago vama jer ste sada u Bozijem raju to je sigurno!Kao sto ste stvorili stit za obranu Vukovara,tako sad stvorite stit u raju-DA NIJEDAN OD OVIH NE UDJE U RAJ!Neka idu u pakao i neka citavu vjecnost skrgucu zubima,jer su to zasluzili.Vama cast i slava.

  4
  1
 • Položio je vijenac samo se zaboravio prekrstit.Možda i bi ali nezna sa koliko prsta se to radi .Taj nezna što je obraz,ali ima vremena mlad je on HRVAT pa tek mu je Dvadset godina

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.