Čović u Mostaru: BiH će sljedeće godine dobiti status kandidata za članstvo u EU

Na radnom sastanku s premijerom Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom i ministrima u Vladi, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović istaknuo je nužnost što skorijega ispunjenja preostalih obveza u procesu euroatlantskih integracija.

Informirao je nazočne o do sada izvršenim obvezama te još jednom ponovio uvjerenje kako će BiH, uz suradnju svih razina vlasti, dobiti status kandidata za članstvo u EU već početkom sljedeće godine.
Premijer Županije dr. Herceg informirao je dr. Čovića o stanju u Županiji, kratko se osvrnuvši na konkretne poteze i mjere koje je Vlada poduzimala u dvije godine rada.

Govorio je i o aktivnostima kada su u pitanju europske integracije, ističući kako je Vlada na vrijeme usvojila odluke koje su omogućile sudjelovanje njezinih predstavnika u svim tijelima predviđenima tzv. mehanizmom koordinacije. Na poseban način ukazao je na sudjelovanje Vlade u davanju odgovora na pitanja iz Upitnika Europskoga povjerenstva, kazavši kako je taj posao okončan uz poštivanje predviđenih rokova.

Na kraju susreta, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović je pohvalio rad Vlade HNŽ-a, te je ohrabrio da nastavi uspješno rješavati probleme temeljem općega suglasja, u interesu svih žitelja ove županije.

Cilj ovoga, ali i ostalih radnih sastanaka kojima je nazočio u posljednjih mjesec dana, s predstavnicima svih razina vlasti u BiH, jeste steći realnu sliku o stanju u BiH, kako bi mogao pravovaljano informirati EU dužnosnike krajem ovoga mjeseca na sastanku u Bruxellesu, priopćeno je iz Ureda predsjedništva BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.