Čović: Tko god sebi prisvoji Stari most, napravio je stratešku grešku

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović gostovao je u podcastu Bljeska, gdje je, između ostaloga, komentirao navode kako Stari most u Mostaru pripada samo nekima, ali se osvrnuo i na gradonačelnika Kordića kazavši kako zaslužuje još jedan mandat.

Tko god sebi prisvoji Stari most u Mostaru, napravio je stratešku grešku. I Bošnjaci tu prave grešku, teško konzumirajući Stari most kao kulturnu i povijesnu baštinu svakog žitelja grada Mostara. To je svjetska baština, rekao je Dragan Čović.

Naveo je kako je u vrijeme obnove Starog mosta bio u predsjedništvu BiH, te je i sam svako malo sa nekim od predstavnika dolazio, te ga je, kako je naveo i među prvima prehodao kada se spojio.

Odgovarajući na navode da se od Hrvata očekuje da se ispričaju za rušenje Starog mosta, gostujući u Bljesak.info live podcastu Čović je istaknuo, da će to morati objasniti Safet Oručević.

To je moj Stari most. Kome da se tko ispriča za rušenje Starog mosta? To će morati objasniti gospodin Oručević. Bošnjačkom narodu? Njemu? Udruzi? Građanima Mostara? Samom sebi? Jedni drugima? Ja sam i za to da se ispričamo jedni drugima ako treba. Još jednom vrlo jasno – to je moj Stari most, ne Safetov!, rekao je Čović.

Kazao je i da je gradonačelnik Mostara Mario Kordić zaslužio još jedan mandat.

Mario je mladi kolega, prijatelj, i kad smo prvi put pričali želi li se baviti ovime, nije želio ni pričati. Nakon nekog vremena napravio je pozitivan ogroman iskorak u Mostaru, stava je Čović.

Dodao je kako je on 1998. godine ušao u politiku da bude ministar pola godine, a ostao je skoro 30 godina. Iz toga se ne da više izvući, i mislim da to čeka i Marija. Toliko stvari ima ispred vas, od ambicije da nešto napravite, do toga da imate obavezu prema ljudima, gradu…, ističe Čović.

Za prvog čovjeka Mostara kaže da je izvrstan gradonačelnik i izvrstan liječnik.

On je jedan od najboljih i sve ono što je započeo morat će netko završiti, a vjerujem da će to biti on. Na kraju, Mario ili netko drugi, to će dogovoriti naša politička infrastruktura, a Mario je stvorio sve predisposzicije da napravi još jedan mandat, smatra Čović.

Dodao je da ima i podršku bošnjačkih stranaka u Mostaru. Dobar dio političkih predstavnika bošnjačkih stranaka danas to vide, neće to javno kazati, ali pohvale Kordiću stižu sa svih strana, kao i iz međunarodne zajednice, zaključio je Čović.

(www.jabuka.tv | Foto: Bljesak)

9 komentara

  • IDIOT… hdz *kp-yu kriminalne parazitske zločinačke sekte… Kojeg je napravio… gladan kurac… Takav će i krepati… ovaj Dragoon…kao i onaj… ba-kerr… i onaj im šupak četnički milokrad…… Pas im jebao svima mater… koja ih okoti… STOKA ODVRATNA POSRANA…sva trojica i svi šupci njihovi….?!

 • Sa izbornog zakona i izreda neispunjenih obećanja sada se prešlo na Stari most u Mostaru.I to tvrdi da je njegov a svi znamo da nije jer je grad skupa sa bošnjačkim političarima podijelio.Možda će neko da mu i povjeruje.
  Nažalost bilo kako se trudili Mostar više nikad neće biti kao što je bio a važio je za jedan od najljepših gradova bivše države i balkana.
  Tako to biva u nedostatku normalnih ljudi.

 • Arif Pasalic i Orucevic znaju imena muslimana koji su srusili ovu ćupriju i lazno optuzili Hrvate HB. Te baliske gnjide i suncokreti su naoruzani od Hrvata izbjeglice im primila Hrvatska ranjene lijecili i ta mučka baliskpa đubrad napadose Hrvate te napravise genocid na vise mjesta diljem HB. Nema zivota ni suzivota sa njima dok javno ne kazu mi muslimpani smo srusili ovu ćupriju i optupzili Hrvate radi svijeta i da se prikazemo kao žrtve. Eto to je to od Uje.

 • Kakva faca j… sebi m….
  Lik je potpuno prolupao i evo ja s Kocerina mu kazem da odjebe u skokovima za sva vremena.
  Ne mogu shvatit osobe kojima je on uzor u bilo kom pogledu.
  Lik je šarlatan,dosadan,nezanimljiv,pokvaren,korumpiran i još što je najbrutalnije laže gore od samog sebe..komunjare.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.