Čović: Sve je u rukama političkoga Sarajeva i bošnjačkih stranaka

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je da će sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem razgovarati o svim temama koje su ostale nedovršene te o jačanju gospodarske suradnje.

Čović je u intervjuu za RTS ustvrdio kako očekuje mnogo od sajma u Mostaru te da je sretan što je Srbija zemlja partner 21. sajma.

Jedna velika zahvalnost predsjedniku Vučiću koji je prošle godine, kada smo bili zajedno ovdje, prihvatio da Srbija bude zemlja partner. To za nas znači mnogo. Ovo je jedna od najsnažnijih u organizacijskom i svakom drugom smislu, od broja izlagača i broja zemalja koje sudjeluju – sajamska manifestacija općega tipa, kazao je Čović.

Uz veliki broj izlagača iz Srbije i BiH, ne samo u ekonomskom smislu, veze koje nam trebaju mogu se najdirektnije graditi kroz odnose i nastup Srbije kao zemlje partnera, dodao je Čović, naglasivši pritom da su očekivanja visoka, a sve što je do sada urađeno pokazuje da će biti ispunjeno do kraja.

Govoreći o susretu sa srbijanskim predsjednikom, Čović je ocijenio kako je suradnja s Vučićem izvrsna i dok je bio u drugim ulogama, kao i danas kada je predsjednik Srbije.

Razgovarat će se o svim temama koje su ostale nedovršene usprkos pokušajima zadnjih godinu dana da se ubrza dinamika rješavanja svih otvorenih pitanja između BiH i Srbije i kako pojačati gospodarsku suradnju. Tržišna razmjena se može evidentno dignuti u oba smjera, smatra Čović.

Pitanje granica Srbije i BiH postaje strateško pitanje BiH i treba ga okončati jer bi uvelike pomoglo i BiH, a i Srbiji, istakao je Čović.

Član Predsjedništva BiH se osvrnuo i na izmjene izbornog zakona, kazavši kako je ostalo jako malo vremena do raspisivanja izbora.

To znači da ako želimo imati politički odnos i odgovornost prema ovom problemu, onda ćemo to i riješiti i mislim da je sve u rukama političkoga Sarajeva i bošnjačkih stranaka, kazao je Čović.

Članovi Predsjedništva se moraju birati na načelu da jedan narod drugom ne bira predstavnike, to je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, i to mora biti u klubu naroda, kod Hrvata, kod Bošnjaka kod Srba, nikako mogućnost da nam Bošnjaci, kao brojniji narod, biraju klubove i u klubu Srba, i u klubu Hrvata, ali isto tako i Grad Mostar, zaključio je Čović.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.