Čović se susreo s provincijalom Štekom: Mostaru se mora vratit sjaj kakav odavno zaslužuje – Jabuka.tv

Čović se susreo s provincijalom Štekom: Mostaru se mora vratit sjaj kakav odavno zaslužuje

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović susreo se u četvrtak u Mostaru s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra Miljenkom Štekom.

U srdačnom i otvorenom razgovoru predsjednik Čović i provincijal Šteko razmotrili su odnose Crkve i države, kao i brojna aktualna društvena, socioekonomska pa i zdravstvena pitanja i vrijednosti koje su odlučujuće za dobrobit hrvatskoga naroda u BiH, posebno ona prisutna danas među vjernicima i koja opterećuju svakodnevni život.

Razmjenjena su mišljenja i oko političkog stanja u BiH, provedenih lokalnih izbora, a posebno o pripremi i izbornim aktivnostima za grad Mostar. Izbori će se održati nakon dugih 12 godina te će se vratiti pravo građanima da na demokratski način iskažu svoju volju.

Drugačijim i odgovornijim pristupom, međusobnim uvažavanjem, kao jedinoj istinskoj ultikulturalnoj sredini u Bosni i Hercegovini, gradu Mostaru se mora vratit sjaj kakav odavno zaslužuje, potvrdili su sugovornici. Nakon otvorenog razgovora te razmjene viđenja aktualnog stanja, sugovornici su se složili kako se mora uložiti maksimalan napor u ostvarenju poruka dobrobiti svih kategorija društva, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)


18 komentara

 • Ne treba tu puno napora ulagati. Samo kesa još treba odnosno trgovinskih lanaca, kafića, diskoteka, pekara, butika, restorana itd.. Jer Mostar u prosjeku ima puno sunčanih dana, i vjetra, koji to onda lijepo svuda raznese i onda kese imaju taj efekt, sjaj, odavno zaslužen. Potom neki autohtoni, rođeni pjesnik, umjetnik, sastavi kakvu duminu, prozu i sl., ovjekovječi u stihu “sunce sjaji, griju zvijezde, malen pod nebesima itd.”, i to je to.

 • Dobitna kombinacija političari u službi vjerskih glavonja . Latino Američki model sirotinja jad i bjeda još fali vojna hunta , razapinjanje neistomišljenika .

 • Bas lijep osvrt na ono sto smo i cemu stremimo,i ova sastancenja kroz godine dovedose nas na ovo sto vidimo i zivimo vec ……

 • Boze, Boze, sta mi imamo od toga sto su se oni sastali i sto su oni nesto zakljucili i toplu vodu otkrili?
  Jel’ to znaci da ce svi stanovnici dobiti Bozicnicu, djeca Bozicne paketice sa slatkisima i igrackama, da cemo bezbrizno i veselo proslaviti predstojeci Bozic?????
  Jer, ja, kao i vecina ljudi, ne vidim svrhu ovih vasih sastancenja, kojima je jedina svrha da budu medijski popraceni i da se njima manipulira stanovnistvom.
  Shvatate li koliko ovo ocajno izgleda?????

 • dok si pljackao aluminij nije ti trebao pratar sad ti treba da preko oltara lobira za hdz scenario sarajeva banja luke ceka i mostar.

  • Pa kako ništa ne razumiješ?! Haljinari su oduvijek, po default-u, korektiv vlasti i uz narod.

 • Jesi li mu rekao da 80 posto birača ne izlazi na izbore i da ste opet sami sebe izabrali.

 • Hrvatski narod je uvijek bio uz svecenike. Svecenici znaju sto je dobro za nas. Stoljecima su nas čuvali i sačuvali od zloga. Prema tome vi manjinci jugosloveni uzalud vam.

 • Što se Dragan peoduhovio dođe mi da se rasplačem. Usput drago mi je da se naši svećenici druže s političarima po uzoru na Isusa. I njemu su dolazili kraljjevi pred važne događaje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.