Čović predložio plaćanje 1 KM za RTV HB

Dragan Čović, predsjednik HNS-a, najavio je u petak da bi od 1. srpnja putem računa Elektroprivrede HZHB mogla krenuti i naplata u iznosu od 1 KM za RTV HB.

Na zasjedanju HNS-a istaknuo je kako je ova televizija “bitna za hrvatski narod te da joj je potrebno pomoći”.

Imamo vrlo jasan poseban zadatak za hrvatski narod. Ako već nismo uspjeli kroz institucije BiH osigurati kanal na hrvatskom jeziku jer i tu smo imali vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda, siguran sam da RTV HB može biti nadopuna našeg puta da osiguramo informiranost.

Želio bih da se svi uključimo i jačamo kadrovski, tehnički i programski našu RTV HB. Prijedlog kako pomoći? Možemo s EP HZHB davati 1 KM kroz račun za ovu TV da je ojačamo. Vjerujem da ćemo to moći od 1. srpnja. 1 KM za jednu hrvatsku obitelj ne znači mnogo, a zauzvrat dobivamo program RTV HB, rekao je Čović.

Čović je u svom obraćanju naglasio da je “zajedništvo hrvatskog naroda ključno” te poručio kako “s prijateljima, braćom Bošnjacima žele tražiti rješenja”.

Vrijeme ključnih odluka za budućnost BiH je upravo danas. Moramo smišljeno, racionalno i jasno kazati što su prioriteti za BiH i hrvatski narod i kako ih realizirati danas, a ne za pet godina. To je liderska uloga HNS-a. Nudimo ruku da napravimo BiH, ali postoje stvari o kojima se ne može razgovarati. To su cjelovitost BiH, konstitutivnosti naroda i legitimno predstavljanje naroda. To je nešto ispod čega hrvatski narod nikada neće ići. To su platforme za razgovor kroz izbore koje vodimo, rekao je Čović.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


112 komentara

 • Svaki odrasli član more obitelji će davati 10KM. RTV HB je zalog opstanka hrvatskog naroda, ako Bog da u nezavisnoj republici HB u konfederaciji s voljenom nam Hrvatskom. Bog i Hrvati!

  • Naj teze je nekima sto je plisko dobar i pošten covjek .Ako trebate odjelo navratite slobodno kuca casti .Ugodno poslije podne vam zelim.

  • Naj teze je nekima sto je plisko dobar i pošten covjek .Ako trebate odjelo navratite slobodno kuca casti .Ugodn poslije podne vam zelim. … .. ……………………… ……………………………………….
   V

  • Zao mi vas gospodine .Vidim da ste dosli do spoznaje da PCELA BODE NAj BOLjE CVJETOVE.Ako trebate odjelo svratite kuca casti.Ugodan dan vam zelim.

  • Plisnava mu lopovska prevarantska prodata dusa… lako za odjelo ne cini covjeka vec gospodina…. a ni to nije… Vec egoisticno ga nosi… Bez odjela idemo pred GOSPODA BOGA…. ko od majke rodjeni i nosimo djela a ne odjela

 • Covic opet skonto igru kako pljackati na sitno za pocetak svoj narod. Samo lud covjek ce placati reklamnu televiziju velikom vodi. To je stranacka TV. Neka oni odgovore hrvatskom narodu tko opljacka Aluminij, gdje je lova iz Hercegovacke banke, gdje su dionice koje su pokupili od branitelja i hrvatskog naroda neki stranacki fondovi koji su obecavali kule i vile, neka nam kazu kako se djete obicnog hrvatskog branitelja, obicnog postenog hrvata moze uposliti u EP- HZ- HB, Eronet, HT itd… Je li ovo zakljucak danasnjeg HNS- ra o povijesnom opstanku hrvata. Neka nam ova gospoda kaze gdje je zavrsila TV oprema koja je bila u Mostaru u vrijeme HZ- HB, tko je to pokrao, prodao itd. Sve su pokrali i privatizirali 20-50 obitelji, koji su sada milioneri i rade na stetu hrvatskog , svoga naroda. Tko je privatizirao firme, sve sto vrijedi na prostoru gdje su hrvati. Za koliko novca, certifikata itd. Tko se na tome obogatio. Udbasko komunjarska pljacka i pretvorba svega sto je vrijedilo. Lopovi su za 1 km dobivali gigante , firme koje vrijede milijune. Sad obicnom narodu uzmi jos 1 km. Sramite se. A ovi na vlasti, u politici, na funkcijama ne placaju nista niti auto, odrzavanje, telefone, gorivo, jelo, pice, garderoba, odvojeni zivot, ljubavnice, sve im placeno i opet kradu, pljackaju i opet im malo…

  • Zasto ne bi placali našu TV? Treba nam… Većina i oće, tebe i takvih neka, svakako ništa od vas
   Aluminij pitaj Bradvicu i ekipu kako su firmu ,koju je potpredsjednik HDZa Mijo Brajkovic ostavio u plusu 80 milijuna, uništili samo 5 godina poslije njega. Jer od 2013 Aluminij puše pisma pomoći
   Samo ti kmeči svoje neistine…
   Koje gigante? Hahaha, plačeš za onim komunjarskim firmama?!
   One su propale još 80ih kada se uništila socijalisticka ekonomija isto ko svugdje u svijetu. Smeće od firmi koje je proizvodilo smeće od proizvoda koje na kapitalistickom trzistu nije vrijedilo nista.
   Usporedi Stojadin i Golf za primjer.

   • Slažem se sa ovim činjenicama ali neću plaćati nešto što nemam. Obećanja, takodjer necu ni slusati jer opozicija nije opozicija a ni poziciji kao ni nama nije lako….

    Ne obecavati što ne možeš ispuniti…..dosljednost

  • Koje gigante ti jugoslavenu iznad spominjes? Najveci socijalisti su takvi ko ti. Te firme su bile napuhane s jugo dinarima i nisu na tržišru vrijedile ništa.
   Niti jedna od tog smeća od firmi iz socijalistickog sistema nije vrijedila ama baš ništa.
   Davali se jugo dinari i plaće ni za kakvu vrijednost i naravno zbog svega toga dinar je vrijedio sve manje i manje i manje dok na kraju nije doživio zasluženu propast s inflacijom i nestašicama.
   A ti i takvi o nekakvim gigantima pričate 😅😅
   90 % njih i jesu imali vrijednost samo u nekretninama i strojevima

    • Inflacija je za tebe mit u 17:47? Dasta nego nije vrijedio bruke jedne. Socijalizam zivi jos samo u balkanskim glavama, svugdje u svijetu proucavaju i koriste zo kao primjer zasto socijalizam ne moze biti dobar i zasto su sve te zemlje s tim socjalizmom manje razvijene od kapitalistickih.
     A 17:22 te takve hotele i bolje je mogao i neki kapitalist napraviti da je bio drugaciji sustav. I rekao sam samo su nekretnine imale neku realnu vrijednost, firme su smece bile

 • Predlazem da svaki hrvat, domacinstvo mora u HNS donjeti godisne 200 kg zita, 1 prsut, 10 kg dpeka, 20 kg povrca i tako voca i dati ovim jos po 500 km haraca sto nas prestavljaju. Jer sa ovakvim vodama na ponos je biti hrvat.

  • Jadan si u 20,21.
   Bilo je i vreća novca koje su samo obojili i preuzeli te velike objekte i hotele,
   tamo neki.
   I ne mogu se više takvi objekti i hoteli ni napraviti iz temelja.
   A ti fol o socijalizmu.

   • Ne mogu se? Pogledaj samo Međugorje idiote koliko ih je sad a koliko ih je bilo u to vaše zlatno doba radničkog samoupravljanja
    Kako to je Zapad uspio sve to bez radnickog samoupravljanja napraviti kako su se samo izgradili bolji hoteli od jugo smeća

 • Ako ne može stožerna stranka tu svoju televiziju održavati treba je ugasiti.
  Šta će mo mi koji je ne smatramo svojom televizijom.
  Kome se plaća neka plaća.

 • Ako će Čovićevi partneri Lijanovići, sa kojima je proveo desetak godina na Sudu, plaćati taksu, i ja ću…

 • Sad marku za pola godine 10 maraka, neka Čović i njegova svita daju ta to je njegova televizija. Koliko je on “steka” može je idući 100 godina sam financirati a njegova klika idući milijun godina, ta nisu ti “velikani” spali na to, od naroda po marku uzimati za njihovu dalekovidnicu? Da je to televizija hrvatskog naroda svatko bi dobrovoljno platio a ne bi vršili prisilnu naplatu preko računa elektroprivrede HZHB. Sramota!

  • Da se tv isplati ne bi on ulagao u hotele ,privatne škole ,tehničke i ostalo.Skupa je to igračka znade to ravnateljica Slavica ali se žrtvovala i vratila iz Vatikana da pomogne oko medija.Erotel nije opstao a bio naslonjen na HRT ,imao kadar za 5 pa glupa politika tražila zdlaku u jajetu.

 • Pretplatu bi svi trebali plaćati. Samo: trebalo bi plaćati prema ostvarenim prihodima. Ja bih rado dao marku, ali neka proporcionalno prihodima plaćaju Čović, političari, tajkuni itd. Zar bi ovo bilo nepravedno?

 • Smeće od televizije trebaju plaćati zaposlenici državnih firmi,običan radnik kod privatnika nije se izborio za radno vrijeme,tkz.godišnji odmor je 5 radnih dana,nezna radnik bili ljetovao na Maldivima ili Promajni, a vi o opstanku Hrvatska diplite 30 godina..

 • Treba plaćat isto onoliko koliko se plaćaju ostale državne televizije. Ne znam ko financira takozvanu BiH televiziju.

 • Kako plaćati kada ne mogu gledati tv HBŠto trebam plaćati tv home 80 km da bi gledao.Na njoj nema nikakva programa. Jedino puštaju muziku.

 • Kad je ta nasa televizija objavila kolikoje korumpirani polticara objavila kolikoje firmi dato za kavu kad to bude objavljivala placat cemo ane da nam prikazuje kisele facekoje placamo da polazu vjence i cerekaju nam se u facu

 • Neka je kodiraju pa ko hoce neka plati.
  Ni kom slucaju pretplata ne smije biti obvezna, osim za STRANACKE DUZNSNIKE koji zive na racun naroda kojeg obmanjuju, varaju, lazu, kradu….

 • Koja je najpoznatija HDZ-ova doskočica: ,,Ionako od njega nema ništa”. Ama baš, to kažu sa užitkom, nekome, tko nije njihov ili ga ne žele kod sebe, a Hrvat je, isto kao i oni, ali malo manji.
  To je zapravo agenda, koja je promiješana od seoskog primitivizama do malograđanskog provincijalizama, od fašizma do komunizma, sve ono najgore što ima jedan narod, sve se sjatilo u HDZ, svi žele, kako oni kažu, uspjeti. I zaista, uspjeh je zajamčen, svakom tko se može uklopiti u taj turbo folk mentalni melos. Kako samo uživaju, na nekim primjerima iz stvarnog života, gdje uspoređuju sebe s nekim, pa kažu: ,,Vidi mene jesam uspio, a od njega nema ništa, djaba je išao na fakultet”. To je takav narod, većina, nešto lošija kopija istočnih susjeda, jer da nije tako, valjda bi se drugačije ponašali, a ne svršavali na zvukove turbo folka i ponižavali sve oko sebe redom. Bljak!

 • Anonimno
  4. lipnja 2021. u 16:47 gospodine ti nisi izdvajao za te firme koje su stvarane od radnički samodoprinosa godinama im je odvajano od plate znači da su radničke ali nadje se jedan i proda je nekome za kaficu i što je tu uzeli narodi i dali svojemu uvlačiguzi i što bi mi trebali reći on je pošten e z mene nije uzeo je naše radničko neka se sa ćaćevinom balaha al dok ih narod ne bude istjeravao iz kafana kao onaj vukadinović čitaj gogle vukadinović se dere na posao narod je vlast i ima da rade za nas gospodu

  • Kao prvo gospodin se zove Vukanovic. Najmanji im je zlocin sjedenje u kafani bio . I da, narod je vlast, koliko treba da shvatite a ne da na izbore izađe 40% pa kukate, a u stranke se ne aktivirate

   Ne gospodine. Radnicki samodoprinosi? A tko je dijelio place radnicima? Bile radnicke? Je li se u Aluminiju vise pitalo celijase ili komunjaru Jolu Musu kad vec tako? Sta su direktori i Partijasi onda tu bili?
   Radnicko samoupravljanje je magla bila pajdo koju su 40 godina prodavali, i koji se sam urušio početkom 80ih, dok se vani kapitalizam razvijao.
   Izvoli pa citaj o tome

 • Malo po malo klizi se na dole. Nažalost.
  U čije ime on pita ovu marku?
  Hrvatskog naroda? Nije.
  Ko je firmirao tu tv? Ko je imenovao ravnatelja te tv?
  Uredničko vjeće?
  Sve HDZ.
  Pa šta hoćeš id naroda za stranačku tv?

 • Kmecala dosad : “Uaaaa Covicu gdje je taj kanal na hrvatskom jeziku?”
  Kmecala sad :” Uaaaa Covicu necu ti to ja placat”

 • IšupaN se Dragane čhune…kad se mogne posteno u drzavne firme zaposlit u kojima ti, jedino ti, imas upliva javi se..pridavao sam u zadnjih 20 godina barem na 20 natječaja ni jednom ali ama ni jednom me nisu pozvali na razgovor (svaki put sam pridao sve sto se trazilo, do zadnjeg papira), ni jednom pismeno ni telefonski nisu javili zasto me nisu uzeli u obzir…tako goni te se u 3pm lopovi kradezeovski ne dam ne zato sto nemam nego sto vama ne dam…vi ste najvece zlo od turaka …odpepaj u troskocima đubre lopovsko

 • Čoviču i drugovi čovićevci okanite više od hrvatskog naroda. Kako se jugoslavenčina i komunjara zajedno sa svojim drugovima bori se za svoj narod najbolje znaju hrvati. Vaša borba je vaše “bogatstvo” koje stekoste pljačkom . HDZ je samo kontinuitet najlošijih kadrova komunističke partije.

 • Ja imam papir na koji ste izdali i na njemu piše da ste mi dužni 18 400 maraka vojnih plaća pa eto vam papir mislim da je dovoljno za pretplatu meni i još tri koljena poslije mene

 • Imamo na računu EP HB vec sto placamo na blinb oko 10 KM va nekakve poticaje za proizvodnju?
  Sta to zreba znaciti.
  Drugo HB je naziv malte ne kriminalni,jedino u EP taj naziv je legslan?

  • Evo ja napisah kom i nigdje ga…sto nije tocno napisano..pitao bih vas?Sto nije po volji i sto je cenzuriran ?Sad ovaj objavite..a ta jedna KM..neka ide u 3 (TRI) p.m.!Kratko jasno..molim objavu..unaprjed HVALA..na tomu!

 • Plaćate poticaj za postavljanje solarnih gazdama po 4-5 KM na svakom racunu i to nije problem, a problem marka kako bi imali domacu televiziju na svom jeziku i da se zaposli jos 20-ak mlađarije i onda se pitamo zasto nam je ovako

 • Tko velis?
  Miškić,Bagarić,Ćavar inspektor,omaj Tomas iz Gruda itd.Nema ni jedan obični covik to niti ima ni 0,1 posto sanse dobit dozvolu..Eto tko su..

 • Tvoja televizija je bitna za hrvatski narod koliko si i ti bitan, j*bem ti mater lopovsku. Moju marku nećeš dobiti!

 • Draga gospodo,davne 2000 -te godine išao sam provjerit stanje računa fiksne telefonije gdje je to bilo jednostavno izračunati jer je prikazivan broj potrosenih impulsa te cijena impulsa i pretplats te sve skupa kad se sabere uhvatio sam ih da su nas punih osam mjeseci potkradali u prosjeku 1,5 do 2 KM kako koji mjesec..Sad izračunajte koliko je pretplatnika bilo i koliko je to otetog i ukradenog novca protuzakonito uzeto od građana.Osobno sam to nabio na nos službenici u telekomunikacijama jer su htjeli napraviti još jedan harač na broj telefona koji je odjavljen prije tri godine i osoba je umrla a oni su htjeli sudom sve to naplatit namjerno ili zbog. nesposobnosti uposlenih neznam.Tako da dobro provjerite račune struje gdje će oni to zakukuljit zamumuljit

 • Ovi što se bune neka placaju svoju Fata televiziju dok mi Hrvati cemo plaćati svoju TV, malo je 1KM, umirovljenici mozda 1 KM i oni ce to sigurno podržati na žalost ovih punih nekog gnjeva.zavisti, zlobe, dok mi koji radimo 5 KM, to je sitnica, moramo održati našu TV pa i ostale institucije od vaznosti za naš narod. Kako je lijepo sto placamo za udrugu fra Mladen Hrkac, svima koji su u potrebi pomaže i molim Boga da odu u vjetar te da nikada nikome ne trebaju. Neka ih profucka tko god želi samo da nema bolesnih koji to koriste. Tako i za TV, jedna kava uz koju najvise lajete, tracate, Boga sigurno ne molite, ako vam je to tako teško bolje da vas nema.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.