Čović o neimenovanim ministrima: Prihvatljivo nam je sve što ponude SNSD i SDA

U Sarajevu je danas održana sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Nakon sjednice, novinarima se obratio predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Dragan Čović, kazavši da je završen posao imenovanja u povjerenstvima.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je danas da na sjednici Zajedničkog kolegijuma nije bilo riječi o potvrđivanju nedostajućih članova Vijeća ministara, ali da je za njega osobno prihvatljiv svaki stav koji predloži SNSD koji prođe procedure kroz komisije.

On smatra da ne treba praviti raspravu i da je za njega prihvatljivo sve što predlože iz SNSD-a, ali isto tako i SDA, te ako se uklapa u zakonske okvire i dobije potrebne potvrde.

Zajednički kolegijum to nije imao za temu. Danas smo dogovorili da imamo zamjenske predstvnike u Predstavničkom domu i Domu naroda za one koji su otišli u Vijeće ministara. Tako da ćemo danas umjesto Fahrudina Radončića imenovati adekvatnu osobu tako i sutra u Predstavničkom domu, rekao je predsjedavajući Doma naroda.

Čović je nakon sjednice Zajedničkog kolegijuma izjavio da se svih 15 točaka dnevnog reda odnosilo na imenovanja članova stalnih i privremenih povjerenstava koja treba uraditi u ime Parlamentarne skupštine BiH, prenosi N1.

Ovih 15 točaka u najkraćem su se uglavnom odnosile na ta imenovanja. Danas je sjednica Doma naroda, a sutra sjednica Predstavničkog doma Parlametnarne skupštine BiH gdje također trebamo potvrditi i time smo formalno završili posao imenovanja kroz Parlamentarnu skupštinu BiH, rekao je Čović.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.