Čović o izborima u Mostaru: Bošnjačkoj strani napravljeni veliki ustupci

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović u ponedjeljak je putem video-poziva održao sastanak s direktoricom pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) za Zapadnu Europu, Zapadni Balkan i Tursku Angelinom Eichhorst.

Glavna tema razgovora bili su izbori u Gradu Mostaru koji podrazumjevaju širi konsenzus te potrebne izmjene u parlamentarnoj proceduri kako bi se organizirali izbori za Gradsko vijeće, priopćeno je iz Ureda za informrianje HDZ-a BiH.

Čović je naglasio kako je Gradski odbor HDZ-a Mostar napravio velike ustupke bošnjačkoj strani te smatra kako je potreban dogovor kako bi se stvorili uvjeti za izbor Gradskog vijeća Grada Mostara.

Hrvate moraju predstavljati legitimni predstavnici, kako to predviđa i Ustav, istaknuo je Čović.

Prilikom sastanka, dužnosnici su komentirali trenutno stanje u Bosni i Hercegovini s posebnim osvrtom na epidemiološki te socio-ekonomski utjecaj pandemije koronavirusa, ističući uzajamno zadovoljstvo pomoći koju je Europska unija uputila Bosni i Hercegovini za što uspješnije nadvladavanje covid-19 krize, navodi se u priopćenju.

Razgovarajući o stanju u državi, dužnosnici su komentirali i trenutni politički ambijent, ističući da se sva pitanja moraju temeljiti na zajedničkom dijalogu te dogovoru te uvažavanju konstitutivnih naroda i svih žitelja BiH.

Također, dužnosnici su razgovarali i o europskim integracijama, ističući da je što skorije ispunjavanje 14 ključnih točaka iz Mišljenja Europske komisije ključno za daljnji napredak ka ostvarenju europskih ciljeva Bosne i Hercegovine. Europski put, istaknuli su dužnosnici, najvažnije je vanjsko-političko opredjeljenje za postizanje prosperiteta, razvoja i mira u Bosni i Hercegovini te regiji Zapadnog Balkana.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • A tko je Covic damoze davati neke ustupke bosnjacima..??? Zar ovo ne zvuci jadno, ponizavajice i bajato od njega..Vidjeli smo sinoc u Centralnom dnevniku kako Bakir isto hrvatima puno vise daje nego sto nam pripada.. Tesko narodu dok nam ovakvi nesto nude, daju, bore se za nasa prava i slicno. 25 god oni se bore za nas i oni milijarderi a mi jos malo gladni… Dosta vas je vise. Sve rade zajedno i dinhronizirano.. Matrica koju nam brte od rata i fora na koju oni dobivaju izbore..

  • Gago daje, da li Bakir prima? S druge strane Bakir daje, a Čovke ga prima? Pa dajte više jednom izađite iz ormara i otvoreno recite: “Mi smo pederi”!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.