Čović o aferi “Respiratori”: To je kazneno djelo koje ima obilježja organiziranog kriminala

Lider HDZ-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović dao je intervju u kojem je, između ostaloga, komentirao aferu u vezi s nabavkom respiratora za Federaciju.

On poručuje da se odgovorni moraju procesuirati.

Očito je da se ovdje govori o kaznenom djelu, pa čak i o obilježju organiziranog kriminala, ali pustimo nadležene institucije da se brinu o tome. Dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora najoštrije su osudili ovakvo postupanje, profiterstvo, kao i konstantna nastojanja netransparentnog djelovanja, poručuje Čović u intervju za Avaz.

Ističe da je napravljeno niz propusta, kao i nepoštivanje zakonskih procedura.

Također, upozoravali smo i na netransparentnu izmjenu sastava federalnog stožera Civilne zaštite, i vidite gdje nas je to dovelo. Upravo je taj stožer bez stručnih konzultacija i uključenog medicinskog kadra, stručnjaka, odlučivao u njihovo ime i vidite posljedice takvog djelovanja.

Ovo je ozbiljan propust, radi se o ljudskim životima, zdravlju ljudi i funkcioniranju čitavog zdravstvenog sektora u BiH. Ovdje institucije moraju odraditi svoj posao, posebno Tužiteljstvo BiH. Moraju se utvrditi sva netransparentna postupanja i propusti pri nabavi respiratora, u ovome očiglednom kaznenom djelu. Ukoliko se dokaže krivnja, moraju se procesuirati svi oni koji su sudjelovali u ovome, zaključuje Čović.

Cijeli intervju bit će objavljen u prinatnom izdanju Dnevnog Avaza u četvrtak.

Tužitelji i policija na terenu, prikupljaju dokaze o nabavi respiratora

(www.jabuka.tv)

19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.