Tužitelji i policija na terenu, prikupljaju dokaze o nabavi respiratora

U okviru predmeta “Respiratori” tim Tužiteljstva BiH, zajedno s istražiteljem, vrši analizu do sada prikupljene dokumentacije, nakon čega će biti zatražena potrebna stručna vještačenja i naređene dalje aktivnosti.

Kako je priopćeno iz državnog Tužiteljstva, zbog žurnosti u postupanju, tužitelji i stručno osoblje u stalnom su kontaktu s policajcima te izlaze na teren kako bi davali instrukcije za postupanje u prikupljanju dokaza.

Tim će intenzivno provoditi i koordinirati aktivnosti u idućim satima, s ciljem da se u što kraćem roku prikupi sva potrebna dokumentacija, kako bi se nastavio rad na ovom predmetu.

Sve institucije kojima se obrati tužiteljski tim, bit će obvezne sukladno ZKP BiH, u najkraćem roku dostaviti i staviti na raspolaganje svu traženu dokumenataciju, stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv | foto: Fena)


7 komentara

  • Bilo bi potrebno da se ispitaju ovi respiratori koje su EU države vratile Kini jer nisu sigurni i nisu za intezivne jedinice.
    Treba ispitivati respiratore i od struke dobiti certifikate da ne bi respiratori bili rizik za živote ljudi.
    Pa ako nisu u redu nek Kina vrati novce i problemi riješeni.

  • Ovi politicki mocnici su postavili Dolaka, Novalica. Oni kontroliraju citav sustav u drzavi od policije do tuzilastva. Sto onda ocekivati, tko i do sada nista. Novinari pokrenu pricu a oni koji bi to trebali istraziti, procesuirati to zataskaju. Jer politicki mocnici kontroliraju sve u drzavi… Da ima pravne drzava do sada bi Solak, Hodzic i mnogi drugi bili u pritvoru istrage. A ne ovako cekali 10 dana da nesto pocmu raditi. Ovo je prisilan rad, odmjeren pod pritiskom javnosti i djela medija. Na zalpst nitko ne zna ni sto je uvezeno. Mozda ventilatori za hladnjace malina. Struka tu nije ni pitana. Iza Solaka stoji SDA i tu je pocetak i kraj price. U ovoj drzavi SDA svakako pravi paralelni sustav svoje neke bosnjacke drzave. Tako sa ovim stozerom, migrantima, imenovanjem CIK- a, boranjem drugim narodima politickoh prestavnika itd. To je nedemokratski nasilni parasistav SDA mocnika.

  • Ih da je neko ukrao od obični ljudi karijolu drva vec bi bio u zatvoru a nasa elita kad je napravila bilo sto za državu ukrali su 80 posto

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.