Gradit će se cesta koja će Posušje i Tomislavgrad povezati s Hrvatskom

Dragan Čović je u Ravnom izjavio kako će se raditi dva projekta izgradnje cestovne infrastrukture u suradnji BiH i Hrvatske.

Prema njegovim riječima, planirana je nadogradnja mosta na Savi koji povezuje Orašje i Županju te izgradnja ceste koja će Tomislavgrad i Posušje povezati s Aržanom u Hrvatskoj, piše Hrvatski Medijski Servis.

Čović je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s hrvatskim ministrom prometa Olegom Butkovićem i načelnikom Ravnog Andrijom Šimunovićem najavio jačanje intenziteta kada je u pitanju rad na zajedničkim projektima između BiH i Hrvatske, a čemu bi trebala pridonijeti i zajednička sjednica Vlade RH i novog saziva Vijeća ministara.

Brzo ćemo ići u realizaciju da povežemo Aržano s jedne strane i Posušje i Tomislavgrad s druge strane. Ono što je već dugo vremena rađeno, a nikada nije privedeno svrsi tako da jednostavno našim ljudima omogućimo lakšu komunikaciju, pogotovo sada kada je Hrvatska ušla u eurozonu i Schengenski prostor, rekao je Čović zahvalivši pri tom na angažmanu hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću za sve što se radi za Hrvate u BiH, ali i BiH u cjelini.

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović potpisali su u Ravnom Ugovor o izgradnji regionalne ceste R428, dionica Zavala-Orahov Do-Granica RH (Slano), vrijedan oko 7,3 milijuna eura. 

(www.jabuka.tv)

23 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.