Čović: Na žrtvi Ukrajine skupljaju se jeftini politički poeni

Nakon što je tijekom sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine odbijen prijedlog zaključaka o agresiji Rusije na Ukrajinu, a među izaslanicima koji su bili protiv bili su i izaslanici HDZ-a BiH, oglasio se predsjednik ove stranke Dragan Čović.

HDZ BiH i Hrvatski narodni sabor BiH jasno i nedvosmisleno su osudili agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu slijedeći sva stajališta Europske unije uključujući i sankcije.

Zbog toga, s gnušanjem odbacujemo pokušaje dijela bošnjačkih medija da nas se predstavi u drukčijem svjetlu nakon neprihvaćanja današnje politikanske i posve besmislene inicijative izaslanika u Domu naroda Denisa Bećirevića, izjavio je predsjedatelj Doma naroda PSBiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Dodaje kako mora iskazati svoje razočaranje što se na žrtvi Ukrajine nastoje zarađivati jeftini politički bodovi te se nastavlja sa “sramnom propagandom čiji je cilj pokušati dikreditirati Hrvate i hrvatsku politiku”.

Najbolji odgovor na to predstavljaju potezi odgovornih i humanih ljudi koji su udomili izbjeglice iz Ukrajine, uključujući u Mostaru i Međugorju, te se o njima tjednima skrbe, dodao je Čović.

Izaslanici HDZ-a BiH u Domu naroda odbili podržati zaključke o agresiji Rusije na Ukrajinu

(Fena/Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)

16 komentara

  • E zamisli da imamo neovisne novinare na kanalu na hrvatskom jeziku koji bi to pitali druga Gagu, bez straha oće li ga naljutit i hoće li dobit nogu? Za to bi već dao pretplatu.

  • posavljak će ti odgovoriti……PROTIV je glasovao zato što je to Bošnjak predložio koji želi uništiti prava Hrvata u i našoj BiH, a fol bori se za prava Ukrajinaca.

 • Stipo vam je objasnio kome nije jasno ali treba imati kapacitet za shvatiti to. Samo udri, blokada u svemu. Ukrajinci znaju da ih mi volimo i podržavamo i da ovo nije upućeno njima, ovo je rat protiv sarajevskog putina.

 • Radi mira u kući. Nije postavljeni ključno pitanje svima u BiH, je li turska kao tadasnja drzava izvršila genocid nad Armencima, početkom 20 stoljeća? Pitanje takodjer za sve u BiH, kako to da turska nije uvela sankcije? I naravno pitanje svih pitanja, sto mi imamo kao država, osobe ljudi, nacije, narodi pa evo i gradžni koje/koji službeno žive u njoj,koristi od prepucavanja a cijene svega rastu

 • ja ću izaći na izbore 😀 (prvi put)
  ali neću glasati ni za jedno naše čeljade. iskreno nema koristi od nijednog od njih.
  nadam se da će jedna od opcija biti Hamdija ili Fikret.
  za razliku od naših, ovi rade. iako protiv nas, ali bitno da rade.

 • Druže Čoviću ti i tvoja partija na ugroženosti hrvatskog naroda uništili ste sve preostale hrvate osim vaših partijaša. Zbog vas su tisuće obitelji iselile i iseljavaju u mjestima gdje vladate, nesnosni je nered koji vama odgovara, vi u neredu funkcionirate, nered je vaš izvor nadahnuća u svim smjerovima, moralnom, političkom, socijalnom, ekonomskom, nacionalnom. Sa vama i vašom partijom najviše gubi hrvatski narod, vaša zaštita nacionalnih interesa je zaštita samo vaših pozicija i radnji svih vrsta koje provodite i zbog čega na svim poljima gubimo.

 • Bravo Covicu, kada balije laju znamo da si pravi izbor, malo njih kao ti razmislja svojom glavom, u Ukrajini traje rat preko 8 godina , zapad se nije vele javljao niti zastitio manjinu u ukrajini oni su postavili ovog stand-up komicara od Zelenskog da citavu europu uvuce u rat!

 • Covic je u lopovluku u koaliciji sa Bakirom vazda tako i juce tako i na drzavnom nivou sa Dodikom a tu je i Bakir. A narod zavadaju i truju. Lopovi i kriminalci najveci u drzavi. Sve redaju i diktiraju kako njima pase. Samo Bakir ima Komsica i lajavce koji rade za njega kao i Covic Karamatica i njemu slicne potrcke iz HNS. Sve zivo pokradose…

 • Uzalud baljuzgate, Čovic radi dobar balans prema onima koji nas žele svesti na manjinu. Pogledajte Komšića ko LUD JARAC skače, zove Nizozemce da treba zabraniti konstitutivnost naroda. Prži se Komšić na žeravi. A kad se riješi hrvatsko pitanje muslimani će ga nabiti nogom u guzicu pa čak i Nizozemci. Koliko se čovjek može srozati. Zato bravo Milanoviću, bravo Čoviću, bravo Plenkoviću. Krepajte svi koji su pokušali uništiti Hrvate od Mesića, Pusićke, Josipovića, bude Lončara i svi smutljivci koji su dopustili pad Vukovara, pad Srebrenice, i druge zločina, koji su pokušali hrvatski narod svesti na nacionalnu manjinu.

 • Glasao je protiv da bi zastitio svoj lopovluk zajedno sa Rusima pljacka aluminij pretapa njihov otpad ali nije se nadao ovakvom razvoju situacije u svijetu. R usi ce mu doci glave.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.