Čović na konferenciji Svjetske akademije za filozofiju u Neumu

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović sudjelovao je na konferenciji Svjetske akademije za filozofiju u Neumu.

Svjetska akademija Međunarodnog instituta za filozofiju, sa sjedištem u Parizu (IIP), koja u svom članstvu okuplja najuglednije filozofe iz cijeloga svijeta, održava ovaj tjedan svoju godišnju konferenciju “Praxis? Spoznaja i humano djelovanje“ u Dubrovniku i Neumu.

Ove godine akademija slavi 80. obljetnicu postojanja. Sesija IIP-a u Neumu, kojoj nazoči 50-tak članova, održava se pod pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića koji je ovom prigodom pozdravio i poželio puno uspjeha u radu sudionicima skupa.

U svom izlaganju, Čović je naglasio značaj današnjeg skupa za grad Neum, ali i za Bosnu i Hercegovinu, istaknuvši njegov prosvjetiteljski značaj, ogromno edukativno i kognitivno bogatstvo.

Naglasio je da je naša zemlja tranzicijska i postkonfliktna zemlja koja je opredijeljena da postane punopravna članica Europske unije, te da na europskom putu BiH očekuje puno izazova i reformi koje nam trebaju omogućiti da napravimo potrebni iskorak u svim područjima života.

U tom kontekstu je kazao da jedno od najzahtjevnijih i najznačajnijih područja za budućnost svake države predstavlja obrazovanje, te motiviranje mladih ljudi da se što više bave znanstveno-istraživačkim djelatnostima u svim područjima znanstvene djelatnosti, pa i u različitim područjima filozofije.

Pored Čovića, sudionike skupa pozdravili su predsjednica IIP-a prof. İoanna Kuçuradi, glavni tajnik akademije prof. Bernard Bourgeois i predsjednik Organizacijskog odbora konferencije prof. dr. Jure Zovko, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj: