Čović: Implementirati sporazum koji smo potpisali u Mostaru

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović kazao je u srijedu novinarima nakon sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, da su njegova očekivanja ispunjena te da očekuje implementaciju sporazuma koji su potpisali u Mostaru.

Naglasio je da potpisnici tog sporazuma imaju obavezu implementirati ga do 17. prosinca, kada je u pitanju Mostar i Gradsko vijeće, a da iduće godine u Parlamentarnoj skupštini BiH budu izmjene Izborni zakon BiH.

Izetbegović se zalaže za imenovanje novog saziva Vlade FBiH. Čini mi se da i dalje postoji stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo. Naš stav je da u tom vremenu to moramo uraditi inače sporazum ne važi, istaknuo je Čović.

Govoreći o imenovanju rukovodstva Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Čović je rekao da ako se već predlaže rukovodstvo da se onda predlaže imenovanje tri rukovodeće pozicije u toj agenciji u paketu.

Što se tiče imenovanja direktora OSA-e, ja sam za to da se imenuje po zakonskim standardima, a ne onako kako smo imenovali članove Središnjeg izbornog povjerenstva, zaključio je Čović.

SDA postavio zahtjev HDZ-u: Prvo Vlada FBiH, pa onda izmjene Izbornog zakona

(Fena)


11 komentara

  • Riđan je isti ćaća danas potpiše sutra pobriše.Šta očekivat od čovika koji je cijeli građen od istog materijala.(ispod pojasa).

  • Prijatelju riđan radi za svoj narod. Tko radi za nas. Vidiš gdje smo došli da nam oni biraju naše predstavnike. Nitko se ne pita zašto.Kada smo prvi put bili preglasani trebalo je povući sve iz Sa. Gdje su naši predstavnici Hrvata bili kada je se donosio ustav na ovo pitanje. Kako su mogli potpisati nešto ako nije dobro proučeno.

  • Dok god čović baljezga: ja vjerujem, ja se iskreno nadam, ja sam optimist, ja ne sumljam, odgovorno tvrdim, ja…. Od toga nema nista. Kad bude sumlja u bilo kakav dogovor i to javno kaze, moremo nesto ocekivat. Virovali ili ne. Ovo traje dva desetljeca da se optimisticno nada, a narod ko ovce s njim se nadaju. PLJUC

  • Da bi bio dobar za svoj narod, interesi tvog naroda moraju ti biti iznad vlastitih. To kod druga Dragana nije slučaj. A sad mu podršku daje i Plenki koji je svoj vlastiti narod u Hrvatskoj potpuno umrtvio i ponizi te ga nanovo usmjerava prema bratstvu i jedinstvu.

  • Nemoj nas više branit pa makar. 30g štitiš naše interese a mi se sveli na manjinu. Brojevi ne lažu a stranačka mašinerija ti pomalo okreće leđa jer im sinovi i kćeri ne mogu naći posao na državnoj sisi. Krug se širi, privatluk se gasi, para sve manje, projekata nema ni dugoročni ni kratkoročni. I čim malo narod otvori oči vi bacate međunaci netrepeljivost. Izbori idu treba se malo trojka posvađat. Sad će stranačke hijene skočit na komentar ali 30g šta se pomaklo u položaju Hrvata u Bih? =presuda u Hagu ni slova javnog osporavanja =suđenja HVO-u po drugim zakonima =biraju nam predstavnike unatoč presudama za Sejdić-Finci =ALU Mostar ugašen zahvaljujuć vašim stručnjacima. Ne smijete ništa jer ste tu gdje jeste i što vas je tu postavio netko veći od nas naroda kojeg bi trebali predstavljati.

  • Drug Dobročinitelj je momentalno najveći sin naših naroda i narodnosti! On je pravi čovjek, pravi drug i pravi komunist! Živio SK HDZ BiH.

  • nije zubak blesav bio kada nije htjeo potpisati dejton hajde ti sada ispravi krivu drinu malo sutra nece Muje da Čuju ya to.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.