Čović: Imamo pet potencijalnih kandidata za Predsjedništvo

HDZ BiH za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine trenutno ima pet kandidata, potvrdio je u utorak u Mostaru Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH kazavši kako bi konačni kandidat javnosti trebao biti poznat u srijedu.

Vjerojatno ćemo se lako dogovoriti tko će biti kandidat. Malo nam je javnost nudila kandidate, malo su i neke stranke, malo i neke druge interesne skupine, ali vjerujem da ćemo u srijedu do kraja dana riješiti i tu enigmu. U svakom slučaju vjerujem da ćemo imati izvrsnog kandidata kojeg će podržati svi Hrvati u BiH, dodao je Čović.

Istaknuo je kako su željeli da veći dio kandidata na svim listama bude “osvježenje i mladost”, naglasivši kako ove godine očekuje bolji izborni rezultat nego što je to bio prošli put.

Čović je poručio kako će početkom idućeg tjedna razgovarati s povjerenikom za proširenje EU-a Oliverom Varhelyijem u Bruxellesu.

Ovoga puta ne na način da se pozivaju sve parlamentarne stranke, nego predvodnici tri konstitutivna naroda koji bi trebali dati odgovor na neka pitanja kada je u pitanju implementacija izbornih rezultata, proširenje, kandidatski status, odnosno politička atmosfera, pojasnio je Čović.

Smatra kako je prošlo vrijeme nametanja stava jednom konstitutivnom narodu koji po Ustavu treba biti jednakopravan.

Ako netko želi da imamo još jaču krizu od one koju imamo u zadnje četiri godine volio bih znati što smo time dali, pa i njihovim građanima na koje se oni pozivaju, istaknuo je.

Predsjednik HDZ-a BiH još je rekao kako će Nikola Špirić za četvrtak zakazati hitnu sjednicu Doma naroda PS BiH na kojoj bi bila samo jedna točka dnevnog reda, proračun.

Naš zagovor je bio iznimno bitan, to su bile strukture uposlenika unutar institucija BiH, primarno misleći na policajce, uposlenike Uprave za neizravno oporezivanje, odnosno na sve službenike koji danas, osobito u vojnim formacijama, ne mogu doći u poziciju da mijenjaju svoju osnovnu plaću već zadnjih desetak godina, uz životni standard kakav jeste, zaključio je Čović govoreći o plaćama, prenosi Fena.

Na kraju je izrazio uvjerenje kako će biti “dovoljno pameti” da se nađu rješenja za zaštitu najranjivijih.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

38 komentara

  • »Ne sudite, da se ne sudi vama! 2 Jer sudom kojim sudite sudit će se vama; i mjerom kojom mjerite mjerit će se vama. 3 Zašto gledaš trunak u oku svoga brata, a brvna u svojemu oku ne zamjećuješ? 4 I kako možeš reći svojemu bratu: ‘Dopusti da ti izvadim trunak iz tvoga oka’, a gle: brvno u oku tvojemu? 5 Licemjere, najprije izvadi brvno iz svojega oka pa ćeš onda jasno vidjeti kako izvaditi trunak iz oka svojega brata.« Evanđelje po Mateju 7

 • Poguraćemo zajednićkog kandidata ispred hrvatskog ćovjeka, ukljućivo i ćovjećanstva, roda, naroda i poroda, kao takovog.

  P.S. Županijske obavijesti:
  Redoviti ispit sve-svijesti i savjesti je u slijedeći ćetvrtak i kao takav obvezatan za sve-stranaćko ćlanstvo; a zajednićkom predsjednićkom kandidatu, bez obzira na ishod predsjednićke utrke, koliko je to politićki umjesno i mogućno, nećuveno i do sad neviđeno, poklanjamo ćetiri roza košulje, malo svjetlije, urbanistićke, nijanse, s prijelazom na bež.

 • Osvježenje će biti ako se ti i tvoja elita povučete,jer sa vama je bila samo laž i propast.
  E da vidimo tu exelenciju.

 • ovim islamkomunjarama treba Kandidat u Hrvata sa kojim mogu oni ,lahko’ do pobjede svoje.
  Takvome nebi balije dale nijednu primjedbu.
  Teško je balijama sa Čoviće i sličnima diću do svoga cilja u BiH. Zato se Čović i slični moraju napadati i mrziti.

 • Covicu ostani jos 1-2 god da uzmemo Eronet, da popljačkali EP- HB i onda se povuci. Sve smo unistili, opljačkali i prodali. Sa Covicem do konačnog nestanka hrvata. Covic i Plenkovic vode hrvate u nestanak.

 • Ne brine te što su gore u parlamentu sami sebi digli place 500 maraka p…. im materina a djeci stopostotnim invalidima i onima koji se brinu o njima 24 sata i cijeli zivot nista.Sram te bilo i nabijem te na k…. i tebe i njih.Znači invalid si i kao takav mozes zivit od 300 i nesto maraka i piti desetak lijekova dnevno,pelene i takve stvari a ovi sebi(i tebi) podignu odjednom pestojku.Prc.. ti ja vas sve i takvu drzavu.Da oce samo malo doci do nereda nebi vas ni jedan smio povirit iz podruma.Jeste nula u pm.

 • Hahahaahaaaaa nace se zastita najranjiviji, a SDA i HDZ glasali protiv povecanja invalidnina… ali su digli ruke za povecanje placa politicarima…

 • Wow čak ciglih vrlih vretenih pletenih novijih 5 Kandidata, ovo je ponuda dana, od njih 5 veličanstvenih povlaštenih odabranih ma sigurno će jedan jedini i najbolji biti izabran, netko dostojan tog mjesta, nasljednik 😍😍😍
  Pozdrav svim cijepljenim HDZ-ovcama stožerašima, oni su najbolji za vječnog ognja

 • Sigurno je neki tvoj podrepak gadovi što ste uradili od Hrvatskog naroda. Određeni vaši udbaški banditi i u crkvi su propagirali jugoslavenčinu i notornog komunjaru odnosno HDZ-ovca Čovića i njegove partijaše i napravili su uz sve zlo i svetogrđe. Jer zbog smrada Čovića i njegove partije iselilo se toliko Hrvatskog naroda.

 • pitanje tkz.hrvatima koji protiv Čovića
  kometiraju …….a kojeg se to ‘ jugolsovena, komunjare muslimana odriču Bošnjaci ili Srbi ? Nijednoga !
  Svaki Hrvat koji se žustri biri za hrvatske nacionalne interese proglašava ju ga naši podrepaši, ovakvim onakvim samo da to odgovara drugoj strani.

  • Čović nemorese dva puta kandidovat za člana Predsjedništva bih.to nema nigdje.čović je jamijo putinov model.da more koliko hoće.čović se bori za svoj lični interes naučijo krast pokrosi crno iza nokta

 • Ovaj što citira evanđelje po Mateju mislim da radiš uzaludan posao. Biseri se ne bacaju pred svinje. Ovi što laju, proklinju, pljuju a nemaju pojma što netko radi, za što se zalaže, oni ne vjeruju ni u zlatno tele. To su takvi ljudi, nema im pomoći, poznajem neke u susjedstvu, završili tri razreda i kupili knjige za četvrti i sve komentiraju, doktori znanosti za sve. Nitko za njih nije sposoban nizašto ali oni, oni bi mogli biti i predsjednik i liječnik i svećenik a tek profesori oni ništa ne znaju, političari ne daj Bože ovi naši ali kako ih dobro poznajem, osamdesetih su držali Titinu sliku u dnevnom. To vam sve govori.

  • Za 18.23.
   Glede titine slike u boravku jesi li je ti imao i tvoj tata.Hajde pošteno reci i da -jesi li trčao štafete i ridao kad je spomenuti odapeo.Hoćeš biti kao pametan a komentar ti je glup, jer spominjati nekakve slike u kontekstu našeg vožda je malo smiješno.Eto on je do 91. bio u Njemačkoj ,kopao kanale i molio svaki dan krunicu.Baš si fulao temu ali kopkaju te uspomene gadno, jelde.

 • Ne glasati da se civilnim invalidima poveća invalidnina koja od 2009. stoji na mjestu a troškovi zivota rastu…sram vas i stid bilo…vi ste moralne i ljudske spodobe..nema se šta više dodati..dno dna!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.