Čović: Hrvati ne traže ništa osim jednakopravnosti

Predsjednik HDZ-a BIH i član Predsjedništva BiH na obilježavanju obljetnice HDZ Busovača, izjavio je da Hrvatima ne treba, i ne traže ništa osim jednakopravnosti.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj predsjedništva BiH Dragan Čović čestitao je 26. obljetnicu utemeljenja OO HDZ BiH Busovača predsjenici OV Mirjani Plavčić i članovima stranke.

„Drago mi je što se okupljamo svake godine, ali ne zaboravimo se sjetiti onih koji su dali svoje živote kako bismo mi danas bili ovdje. Ne zaboravimo one koji su ginuli za BiH u kojoj ćemo biti jednakopravni, nemojmo izdati njihove ideale“. Izjavio je dr. Čović u samom uvodu svog obraćanja posjetiteljima.
Čović je komentirao i trenutno stanje BH Hrvata istaknuvši kako Hrvatima ništa ne treba niti Hrvati išta traže osim jednakopravnosti, a za nju će se nastaviti boriti svakodnevnim radom i poboljšanjem strategije u idućem izbornom ciklusu.

Spomenuo je i kako postoji mogućnost da sve hrvatske stranke zajedno izađu na izbore, te da ukoliko organizacija bude ispravna – rezultati su neizbježni.

Na temu aplikacije BiH za EU Čović je komentirao kako je hrvatski narod igrao bitnu ulogu u cijelom procesu i da je uvjeren da bez organiziranosti hrvatskog naroda BiH nebi niti aplicirala za EU. Naglasio je i kako do kraja godine očekuje pozitivne osvrte od strane EU, a da će BiH dogodine zasigurno biti kandidat za EU.

„To nas tjera da radimo i upozorimo da sadašnje stanje u BiH mora biti promijenjeno“.

Na pitanje TV KISS-a o djelovanju Općinskog odbora HDZ-a Busovača Čović izrazio je iznimno zadovoljstvo radom i djelovanjem OO-a koje „zasigurno doprinosi činjenici da je HDZ stožerna hrvatska stranka i predvodnica svih promjena koje su potrebne Bosni i Hercegovini.“
O temi položaja HDZ-a u lašvanskoj dolini, Čović tvrdi kako stranka mora učiniti puno više na tom području nego u prethodna dva izborna ciklusa lokalnih izbora.

„Treba do kraja mobilizirati glasačko tijelo u ovim prostorima. Idućih pola godine iskoristiti za valjan rad i komunikaciju s onima koji su napustili ovo područje u valu odlazaka, osobito mladih ljudi. Važno je da mladi ljudi shvate koliko je važna politička aktivnost, čak i na lokalnoj razini.“12 komentara

 • Hrvatima treba televizija i pošteni političari koji neće upošljavat HDZ špijune u državne firme i u pojedine privratne firme koje su privatnici kupili na certifikate tj na papire bez keša a danas dnevno zarađuju milioneu čistom kešu

 • Koji je vizionar,koja je to moralna vertikala i koliko ima srce gospodin Dragan ko planina je veliko
  Hvala ti Dragane sto nas vodis u ovim teskim vremenima
  Zivio HDZ i Dragan Covic na celu njegovom

 • o kakvoj oravnopravnosti ovaj priča njemu neodgovara da je Hrvatski narod ravnopravan jer da je on tako zagrijan za ravnopravnost SVOG naroda namjerno velika slova SVOG naroda javio bi se kad su dignute optužnice generalu MIJI JELIĆU i ovim nedavno tj mom ujki i ostalima 5 i ja

 • Od dolaska na vlast HDZ-ce,samo si ti Dragane,Marinko Čavara i ostala ekipa u Parlamentu i Domu naroda,Vladi federacije postali ravnopravni hrvati bošnjacima i srbima.Vi imate dobre plaće i privilegije ko i drugi polit.bošnjaci i srbi,uzeli ste upravu nad javnim poduzećima pod hrv,kontrolom,upošljavate svoje partiske poslušnike i rodbinu i vama super.Druže Čoviću običan narod hrvatski toga nema i ništa dobra još nije osjetio,o kakvoj ti nama onda jednakopravnosti pričaš.Daj te nam na djelu konkretno nešto učinite za malog običnog čovjeka,umirovljenika,branitelja,običnog radnika,neuposlene na birou itd.Optužnica za pripadnike HVO-ne više nego dok je Lijan i Jurišić bili u vlast,možda je to slučajnost ali je tako,malo se preračunaj te pa vidite što se zbiva.Omladina ode vani,školovani bježe vani a u EP-HB,I Poštu,Aluminij mogu podobni i sa jakom preporukom vrha HDZ-ce a ne školovani.Tako je radio i Lijan,Jurišić pa u čemu je onda razlika za malog obično hrvatskog čovjeka koji nema jaku vezu.NIKAKVA…Nije nas šljivio Lijan,Jurišić,Nikšić sada niti vi za koje glasamo već23 god.Podobniji su oni koji se prebace iz HDZ-1990,HSP-a,Radom za boljitak nego mi koji redovno glasamo od pok.velikog vođe Franje Tuđmana za HDZ-cu.tj.od 1992 god.Mi ispadošmo ludi,naivni ili nešto drgo…Lakše dezerter i njegovo djete dođe do posla nego branitelj i njegovo djete,valjda ovi imaju novce a mi nemamo,pa smo takvi dosadni,prolupali,izlapili,ostali u prošlom vremenu i slično.

 • Tbriga Dragana za narod ko mene za lanjski snijeg ,on priprema za izbore imao je vremena narod nemoze trpit nije lud ,nek se skine narodu s vrata .
  Uvjek obecanja i kad treba nesto dogovorit vazno i na mjestu suti cuva svoju stolicu .
  Neka ide u Sarajevo trazit ravnopravnost i RS kad voli narod .

 • treba njemu ravnopravnost u krađi SRBI iBALIJE više kradu od njega i ekipe pozdrav HDZ jedinoj stranci koja se bori za prava HRVATA da isele iz BiH svoje tisućljetne domovine

 • Nemojte kleti Bog sve vidi a puno je grešaka napravio Tuđman i hdz glumci. Pogotovo su nastradali naši Hrvati iz sjeverne Bosne. Izgubili smo Bosanski Brod i veoma plodnu posavinu u Daytonu. Četničke kukavice su dobili pola BH a izgubili rat. Boli hdz k…. za običnu sirotinju. Isto tako i u HR. Hdz-ci samo gledaju sebe. Imaju hdz-ci kamate na kredite od 2% u bankama. A ostali HR narod od 6 do 8 posto. Sramota.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.