Čović glasao na EU izborima: Uvjeren sam da će BiH imati svog predstavnika u Europskom parlamentu

Svoje biračko pravo na izborima za Europski parlament iskoristio je i Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i HNS-a.

Čović se u pratnji supruge Bernardice oko devet sati pojavio na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Petar Bakula” u Mostaru, piše Klix.ba.

Poslije glasanja okupljenim novinarima kazao je kako očekuje “pristojnu izlaznost u Bosni i Hercegovini, kad već imamo priliku biti dio europskog izbornog procesa, a time i dio europske infrastrukture”.

Duboko sam uvjeren da će Bosna i Hercegovine imati predstavnika u Europskom parlamentu, kao što smo imali i dosad, ali bih volio da izlaznost bude bar desetak puta izraženija nego smo imali prije pet godina, izjavio je.

Dodao je da je važno da Hrvati u BiH glasaju na ovim izborima jer već dugo govore da su dio Europe, a davno se, još 2015. predao zahtjev za kandidatski status.

Nismo još dobili kandidatski status postajemo dio europskog procesa. Nadam se da će to ubrzati sve procese u Bosni i Hercegovini te da ćemo vrlo brzo sustići naše susjede s istočne strane. Čuje se ipak glas s ovih prostora u EU parlamentu, čuo se i dosad. To je još jedan iskorak da različitim jezicima govorimo o BiH u Europskom parlamentu, a to onda jača i odnos euro parlamentaraca prema našem prostoru. Vjerujem da će ih potaknuti i na proširenje, zaključio je Čović.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.