Čović: “Danas je prebacivanje migranata unosniji posao od trgovine drogom” – Jabuka.tv

Čović: “Danas je prebacivanje migranata unosniji posao od trgovine drogom”

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović smatra da bi BiH bila destabilizirana sigurnosno  i politički, ukoliko bi migranti koji se pokušavaju domoći EU ostali u zemlji.

Čović je rekao da broj migranata u zemlji još uvijek nije dramatičan, ali da je BiH “hot-spot” za ilegalne migrante, što potvrđuju predstavnici sigurnosnih agencija u zemlji.

Hrvatski član Predsjedništva BiH kaže da ne postoji dogovor u vezi sa rješenjem ovog problema.

U razgovorima sa nadležnim institucijama ponudili smo nekoliko koraka. Prvi je da odmah zatvorimo granicu. Drugi je, da rok od 14 dana za podnošenje zahtjeva za azil skratimo na 24 sata, rekao je Čović za hrvatski “Večernji list”, izdanje za BiH.

Ako se zna da nitko od tih ljudi ne može dobiti azil jer su ekonomski migranti, kaže Čović, jasno je da se rok od 14 dana koristi kako bi se pripremio teren za prebacivanje preko teritorije BiH, jer se migrantima “upravlja izdaleka”.

Uz sebe su vezali veliki broj profitera iz cijele regije koji od toga prave biznis, pa je prebacivanje migranata danas unosnije od trgovine drogom, istaknuo je Čović, piše Fena.

Govoreći o izgradnji Pelješkog mosta, Čović je ponovio da je riječ o strateškom interesu hrvatskog naroda u cjelini, ali i interesu BiH, te dodaje da najavljena tužba koju zagovara bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović nije moguća, jer ne postoji suglasnost svih članova Predsjedništva.

Izetbegović: “Nama nije cilj zaustaviti gradnju mosta. Nama je cilj obraniti naš interes”

Kada je riječ o izmjeni Izbornog zakona u BiH, Čović smatra da i dalje postoji “tračak nade” da može doći do konačnog dogovora, te naglasio da se u narednom periodu mora učiniti sve, da se osigura izbor legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, bez obzira na ovaj zakon.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Covicu bogati ne seri vise koda si pokupijo citavog svita pamet pa vi politicari to radite a ne jadna sirotinja ine soli vise corbu kad je osoljenja hhhhhhhhhjesi izjavijo svaka ti čast ali eto opet poz od sirokog

  • Čoviću kad znaš kako je to unosan posao i da je unosniji od rada sa drogom onda mora da znaš tko to radi i tko te osobe štiti…To je logično…A postoje službe koje su plaćene za te poslove,znači netko ne radi svoj posao..Kladionice,igre na sreću su jako unosan posao i truju omladinu,društvo,razaraju obitelji i njih netko štiti…Da ne pričamo o korupciji u javnim poduzećima i zapošljavanju u ista i njih netko štiti…Na kraju sav kriminal i korupcija u ovom nesretnom društvu su produkt raznih politika i političara koji su na moćnim funkcijama,pozicijama…Tako da je ta priča presmješna….

  • čović vam samo govori kako morete zaraditi pare nemogu on i njegovi kumovi sve stić pritrat a sada stižu izbori pokradi štoviše ko zna oćelise moć više

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.