Izetbegović: “Nama nije cilj zaustaviti gradnju mosta. Nama je cilj obraniti naš interes”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je na Igmanu komentirao gradnju Pelješkog mosta, poručivši da će to biti duga šahovska partija s Hrvatskom gdje nama nije cilj zaustaviti gradnju mosta.

Neće to biti stvar od nekih odluka koje će se uraditi sada u kolovozu ili rujnu, mada ćemo mi povući poteze o kojima ja danas neću detaljno. Povući ćemo te poteze već uskoro, rekao je Izetbegović, a prenosi Agencija Anadolija.

Kako je kazao, Bosni i Hercegovini nije cilj zaustaviti gradnju Pelješkog mosta.

To će biti duga šahovska partija s Hrvatskom gdje nama nije cilj zaustaviti gradnju mosta. Nama nije ni na koji način cilj uraditi nešto protiv interesa Hrvatske. Nama je cilj obraniti naš interes, pojasnio je Izetbegović.

Naše pravo, istaknuo je, da naša djeca, unuci jednog dana imaju pristup otvorenom moru koje nam garantira međunarodno pravo.

Mi ćemo to izboriti, mi ćemo braniti ono što je pravo ove države i obraniti. Nama je potreban papir na kojem je definirana granica i međunarodni koridor koji nas vodi do otvorenog mora. To se može uraditi i kada je most završen, dodao je Izetbegović.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.