Čović: Da bi ostvarili jednakopravnost Hrvata potrebno nam je zajedništvo

Općinski odbor HDZ-a BiH Tomislavgrad obilježio je 27. obljetnicu svoga utemeljenja.

Program obilježavanja započeo je svečanom, proširenom sjednicom općinskoga odbora HDZ-a BiH Tomislavgrad kojoj su u dvorani Skupštine HBŽ, uz članove općinskoga odbora, nazočili predsjednik HDZ-a BiH, predsjednik HNS-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH, Borjana Krišto, kao i dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik F BiH Marinko Čavara, te glavni tajnik HDZ-a BiH Miljana Glamuzina, priopćeno je iz OO HDZ BiH Tomislavgrad.

Nakon intoniranja himne i minute šutnje za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, kao i umrle članove i članice HDZ-a BiH, nazočne je pozdravio aktualni predsjednik OO HDZ BiH Tomislavgrad Stipan Šarac koji je u svome govoru podsjetio na osnutak ove stranke te turbulentno vrijeme kroz koje je ova stranka u Tomislavgradu prošla kroz proteklih dvadeset sedam godina.

U svom obraćanju nazočnima načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin je kazao kako je ova stranka iznikla iz naroda i uvijek bila uz svoj narod. Naglasio je kako je najveći dio predizbornih obećanja ostvareno ili se ostvaruje, naglasivši upravo završetak izgradnje VE Mesihovina, na što su mnogi bili skeptični, za čiju je izgradnju kamen temeljac položen upravo na današnji dan prije sedam godina. Završetkom ovoga energetskoga projekta, izgradnjom CHE Vrilo, završetkom ceste Lipa-Blidinje koja je planirana u 2018. godini, općina Tomislavgrad dobiva jako puno, a tu su i ostali projekti, kazao je Vukadin.

Nazočne je pozdravila i Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH uputivši čestitka svima za 27. obljetnicu osnutka HDZ BiH u Tomislavgrad.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uz prigodnu čestitku, naglasio je i kako je ova stranka kroz proteklih 27 godina učvrstila status stožerne stranke. „Utemeljenjem Hrvatskoga narodnoga sabora čije je glavni predvodnik upravo HDZ BiH poslali smo jasnu poruku svima, Srbima i Bošnjacima ali i predstavnicima međunarodne zajednice što Hrvati žele, jednakopravnost, da svatko bira svoje predstavnike, a da bi uspjeli u tome cilju potrebno nam je zajedništvo kako bi u sinergiji to i ostvarili“, naglasio je Čović.

Završetkom svečane sjednice općinskoga odbora u prostorijama stranke na novom autobusnom kolodvoru održan je sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika i poslodavaca općine Tomislavgrad koji su iznijeli probleme koji ih muče i koji izravno opterećuju gospodarstvo općine i županije. U svojim zahtjevima zatražili su što žurniju prekategorizaciju GP Kamensko te završetak ceste Lipa-Blidinje. Na sastanku je zaključeno, kako će se učiniti sve da se prekategorizacija GP Kamensko uradi do kraja ove godine a do ljeta iduće godine završi cesta Lipa-Blidinje.

Završetkom ovoga sastanka u Gradskoj sportskoj dvorani održana je malonogometna utakmica između ekipe Udruge gospodarstvenika i poslodavaca općine Tomislavgrad i HDZ-a BiH, priopćeno jer iz OO HDZ BiH Tomislavgrad.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Da bih svi mi živjeli život dostojan čovjeku onda svi moramo raditi,biti plaćeni za to,školovati se,imati mirovine,uvažiti branitelje,bolesne ,nemoćne,sirotinju a ne samo da je vama dobro političarima,pojedincima koji su blizu i uz vas…Samo pred izbore spomenuti jednakopravnost je zločasto i jadno,cinično.Prvo moramo biti jednakopravni,,isti,,jednaki unutra svoga naroda,županija,gradova,općina onda dalje na nivou Federacije i države BiH-ne..Evo bošnjaci nas tlače u Sarajevu,Zenici,Tuzli itd.Srbi u Banja Luci itd.a tko nas tlači u ZHŽ-ji,HNŽ-ji,i HBŽ-ji,gdje su hrvati neka većina..Tu sami sebe tlačimo,djelimo na podobne i ne podobne,oni koji su bliži vladajućoj garnituri i oni koji nisu nikom bitni,zanimljivi..Kad riješimo problem unutra svog korpusa,,hrvatskog,,onda će nas i drugi uvažavati,poštovati i dati nam prava koja nam pripadaju.Ovako prava i privilegije hrvata se svode na garniture političara koji su u izvršnoj vlasti,ostali potlačeni i zakinuti..U čemu je zakinut Čović,LJubić,Borjana,Bariša,Lijani,Jurišić,Ilija Cvitanović,Zubak,Šoljić,Martin Raguž,Lovrinović,Kožul,Kvesić itd. Nisu niučemu,svima njima je dobro i takvih je još na stotine…

    • ante, mi smo tampon zona između EU (bankara) i Islama. Mi smo žrtve Europe stoljećima. Nama se ne da pravo, jer veliki ne žele muslimansku državu u Europi. Žele nas da ostanemo na prvoj crti. Zato i sipaju pare u BiH taman da se ne raspadne, a održi mala Juga u njoj. Eno neki dan u domu lordova i Paddy Ashdown priznao da je sve bilo pogrešno i da se NIŠTA nije napravilo. Dayton je propao. Pa to i je bio cilj, a narodi su to i znali. Oni su nas mislili pomješat tako da i dalje ostanemo tampon zona na sotonskom Balkanu. Pogledaj video, svaki put se kaže Bosna, nikad Hercegovina. Iako Bosanski mediji u titlovima LAŽU tj dodaju Hercegovina. Mi za njih ne postojimo. Pogledaj šta su lordovi rekli o Balkanu. Pogledaj šta navode šta je i stari Bismark rekao o Balkanu: “Ni jedna kost našeg vojnika dolje se ne isplati.” U nas je još mentalno komunizam, bio ti komunjara ili ne. Oni ne znaju za nešto novo, nego samo isto, staro, u krug. Zato ljudi odlaze. Političarima će biti dobro dok ostanu glupi i dok ništa ne rade, a Eu daje kredite/plaću za uhljebe, paše njima i paše Europi. Naravno, sve do jednom….

      • Da, nažalost svjetski moćnici drže konce i nas na infuziji, dobroj je uhljebama i to je to, a yebeš jednakopravnost samo pred izbore

Komentiraj: