Čović čestitao Dan državnosti Hrvatske: Hrvati iz BiH imaju dvije domovine i na to su istinski ponosni

Dragan Čović uputio je čestitku povodom Dana državnosti Republike Hrvatske.

Cijenjeni predsjedniče Vlade Republike Hrvatske gdine. Plenkoviću,

Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske gdine. Milanoviću,

Uvaženi predsjedniče Sabora Republike Hrvatske gdine. Jandrokoviću,

Danas je poseban, veličanstven dan kada se prisjećamo povijesnog trenutka kojemu smo svjedočili prije tri desetljeća. Doista, nakon dugo vremena i raznih režima, naša Hrvatska vratila je svoju suverenost i demokraciju i uspostavila institucije koje su sačuvale naš narod.

Ovaj povijesni datum prilika je da se prisjetimo neprocjenjivosti hrvatskog zajedništva i svih trenutaka koje smo skupa u tim bremenitim vremenima prošli. Možemo biti ponosni da se danas prisjetimo svih dostignuća u postizanju slobode i žrtve koju su naši branitelji položili za svoju domovinu.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je dao svoj nemjerljiv doprinos u obrani i uspostavi današnje suverene Republike Hrvatske i opet bi stali u zaštitu Lijepe naše.

Dragi prijatelji, hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i dalje se bori za uspostavu jednakopravnosti i ustavom zajamčene konstitutivnosti. U sljedećem razdoblju u kojemu moramo riješiti sva otvorena pitanja uzdamo se i u pomoć i medijaciju institucija Republike Hrvatske kako bi ubrzali euroatlantski put koji je jedini jamac demokratskih procesa i prosperiteta i put koji nema alternativu.

Hrvati iz Bosne i Hercegovine imaju dvije domovine i na to su istinski ponosni. Još jednom, svim Hrvaticama i Hrvatima u našoj domovini i izvan nje čestitam današnji Dan državnosti na tri desetljeća zajedništva i slobode, poručio je Čović.

Hrvatska danas slavi Dan državnosti, znate li zašto?

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Jedina tvoja drzava u srcu je Jugoslavija. A sve druge su sporedne i tebi i slicnim pogodne za pljacku…Vasa djeca, rodbina, zetovi, kumovi su zbrinuti u drzavne firme a djeca branitelja koji su se izborili za RH, za HZ- HB su sada vani ili razmisljaju o odlasku…

  • Hrvati su danas zli. uklopili se sa komunjarama i ostalima. pravde nema niti je zele. a zele drzavu. boljitak. turcizam i jugoslovenstina. i jos kazu to je nama u krvi. jugoslavenima. haha ne znaju ni povijest. Hrvati jugoslaveni? nije islo. opet su jugoslaveni? ponasanje goli k.. kocakti dres se natakari. prevari, zakini kao da su braca sa Srbima. suta se postena covjeka i o njemu sve najgore. palije su dobri za pojedine. Hrvati su danas izmedju palija i komunjara nesto. ne znaju ni oni vise sto su. samo ljudi vise nisu. umorni su od zlobe. ipak se nastavljau druziti sa komunajrama i ponasati se turski.

  • Svi narodi izmišljeni sve zemlje izmišljene svi smo mi od adama i eve a oni nisu pripadali nijednom narodu i zemlji samo su imali rajsku vrt

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.