Čović će se Izbornom zakonu posvetiti nakon izbora – Jabuka.tv

Čović će se Izbornom zakonu posvetiti nakon izbora

Predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je nakon sastanka Predsjedništava HNS-a i HDZ-a BiH u četvrtak u Mostaru da će stranke okupljene oko HNS-a na Lokalnim izborima 15. studenog imati potpuni uspjeh.

Iskazali smo svoje zadovoljstvo, bez obzira na ponašanje Središnjeg izbornog povjerenstva koje je često upitno s aspekta zakonitosti i procedura, da će stranke okupljene oko HNS-a imati potpuni uspjeh sukladno planovima, rekao je Čović novinarima.

Također, kao predstavnik HDZ-a mišljenja je da će ta stranka dobiti sve načelnike i gradonačelnike u BiH gdje je hrvatski narod većina te većinu u gradskim i općinskim vijećima.

Čelnik HDZ-a i HNS-a rekao je kako će se nakon kampanje za Lokalne izbore posvetiti Izbornom zakonu BiH.

Rekao je kako se u zemlji ništa neće moći riješiti dok ne sjednu svi politički predstavnici i ne dogovore ključne stvari kao i provedbu 14 zahtjeva EU-a da zemlja dobije kandidacijski status.

Čim prođu Lokalni izbori imat ćemo razgovore, moguće s istim ljudima (predstavnici međunarodne zajednice, SDA, HDZ) i mi moramo u prvih šest mjeseci iduće godine završiti priču u Parlamentu o Izbornom zakonu, a ono što sam želio naglasiti i kolegama međunarodnih institucija je da to mora biti preduvjet kandidacijskoga statusa BiH, poručio je Čović.

Na sjednicama Predsjedništva HNS-a i Predsjedništva HDZ-a BiH bilo je riječi i o obilježavanju 25. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma, aktualno-političkoj situaciji u BiH te funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti u BiH.

(Fena)


29 komentara

 • Opet nakon izbora. A sta ste uradili od obecanog… Boze sacuvsj ovih nasih domoljuba… To je samo gola borba za zadrzati ove pozicije, vlast na drzavnom i Federalnom nivou i javne firme koje kontroliraju i isisavaju tko pijavice. Jos jedan mandat od 4 god. I ovaj lik ode u mirovinu i bjez u RH a od javnih firmi ce ostati pustos tko u Aluminiju.. Sramite se.!

 • Ne serite, Izborni nam treba. A moramo privoliti čovjeka koji je rekao da je Bosna ostavljena u amanet Turskom sultanu. mislite da je to lako?

 • Hahaha i opet Hahaha!
  Govno pokvareno, šta misliš da su ljudi ovce i da ne razumiju šta tebi odgovara. Odgovara ti biti na vlasti , a ko šiša izborni zakon ili druge izjave koje daješ da zamagliš istinu. Pričao si i o trećem entitetu itd itd.
  Uglavnom lažeš sami da bi ostao u vlasti. Fuj, gadiš mi se do bola. Sram te bilo

 • Za ovaj komentar iznad, da li mislimo da je lako. Ne mislimo ali je puno lakse nego u ratu kada su ovi iz Armije bili brojniji 7-10 puta i svaki dan du napadali opcine u Federaciji gdje su hrvati zivjeli gdje se branila krvlju HZ- HB. Koju su poslje ovi i ovskvi prodali, utopili u Dejtonski sporazum i naravno pokrali sto se moglo pokrasti. To rade i danas. Ako nemaju onu stvar da pokrenu pitanje opstanka hrvata, ravnopravnosti i onog sto nam jamci Dejton i Ustav BiH. Onda neka kolektivno odstupe i daju ostavke. U HNS se kriju i glume neko jedinstvo,, lazno, a Ovi iz drugih stranaka su nagradeni za poslusnost I tako Covic opstaje i HDZ. Ovi licemjeri ce nas unistiti… Dok jos pokradu EP- HB, Eronet oni vise nemaju dto sisati pljackati. Pricaju nam ovu spiku 20 god i nista sve isto…

 • Pa zar za ove izbore nije bio uvjet..IZBORNI ZAKON?Jesam li ja to sanjao ili negdje citao?Ako nije tocno ni jefno od ovo dvoje..onda j.b. lud zbunjena!Hrvati moji opet pusa dusa!Netko spmenu u kom.Broza..ovaj ga je prejebo.a sve su prilike da ce i METUZALEMA?!

 • Pa zar za ove izbore nije bio uvjet..IZBORNI ZAKON?Jesam li ja to sanjao ili negdje citao?Ako nije tocno ni jefno od ovo dvoje..onda j.b. lud zbunjena!Hrvati moji opet pusa dusa!Netko spmenu u kom.Broza..ovaj ga je prejebo.a sve su prilike da ce i METUZALEMA?!

 • Koji izbori ? Ide platforma od SDA i SDP-a.Gdje smo mi kao narod ?Biti ces sljedeci Zivko Budimir. Biti ce – ,,ja sit i sve ovce na broju rece vuk jeduci cobanina.”.Imas li i malo obraza i ponosa.Causesku ti nije ravan…

 • Ako je bio kod Plenkovića na obuci, a svi znamo da je, slijedi koalicija s Dodikom i konačna eutanazija svega hrvatskog i u BiH

 • Jao ovih skutura, samo laju na pravog covjeka. Covjek je sljedbenik Tita(najveceg sina)… dok je dragana bit ce i nas pravih hrvata u mostaru…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.