Cook otkrio što bi mogao biti sljedeći veliki Appleov projekt

Činilo se kako bi pametan automobil mogao biti sljedeća velika stvar iz Applea, no prema izjavama njihovog šefa Tima Cooka, puno logičnijim se čini neki uređaj za proširenu stvarnost. Cook je naime u intervjuu za ABC pričao o virtualnoj i proširenoj stvarnosti i rekao kako se u oba područja događaju zanimljive stvari. No, naglasio je i da ga puno više uzbuđuje proširena od virtualne stvarnosti.

– Mislim da je proširena stvarnost daleko veća od virtualne – rekao je Cook.

Ovdje se radi o digitalnoj slici koju vidimo uz onu stvarnu pomoću raznih uređaja, a jedno od najinteresantnijih rješenja predstavio je Microsoft svojim Hololens uređajem. Cooku je upravo to glavna prednost i naglašava da proširena stvarnost daje priliku da sjedimo i budemo prisutni ili razgovaramo, ali i da svi vidimo druge stvari, pa možda i osobe, koje nisu fizički oko nas.

– U konačnici bi moglo biti da je prednost proširene stvarnosti nad virtualnom u tome što nas manje uvlači u sebe – kaže Cook. Pojasnio je kako virtualna stvarnost zatvara ljude unutar iskustva koje može biti fantastično, ali dugoročno vjerojatno ima manji komercijalni interes. Cook misli i da će manje ljudi biti zainteresirano za tako nešto.

Ovo i nije prvi put da progovara o proširenoj stvarnosti, a u Appleu navodno cijeli tim radi na prototipu uređaja. Cook je nedavno također rekao i da u industriji postoji tendencija da se sve naziva ‘sljedećom velikom platformom’, ali i da misli da AR (proširena stvarnost) može biti ogromna.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.