Clint Eastwood ponovno u sedlu: Legendarni glumac vraća se glumi u 91. godini

Premda mu je 91 godina, Clint Eastwood ne samo da režira vestern Cry Macho, nego u njemu ponovo jaše i udara. Legendarnu holivudsku zvijezdu mirovina nikad nije zanimala pa u filmu, koji će biti objavljen u petak, glumi bivšeg šampiona rodea koji prihvaća svoj zadnji posao.

Mike Milo (Eastwood) mora otputovati u Meksiko te pronaći i vratiti Rafu, sina svojega bivšeg šefa i usput naučiti jahati.

Taj film je trebao biti snimljen prije 40 godina, poručio je Eastwood u najavi.

Ja sam premlad za ulogu pa bismo mogli angažirati Roberta Mitchuma, a ja ću režirati, prepričao je što je rekao tadašnjem producentu, piše Hina.

Čini se da filmu tada nije bilo suđeno snimanje pa je Eastwood četiri desetljeća poslije odlučio sam preuzeti ulogu, na oduševljenje producenta i dugogodišnjeg suradnika Tima Moorea.

Svi vole vidjeti Clinta kao kauboja, u sedlu, rekao je Moore. Nije bio na konju od Nepomirljivih, dodao je, govoreći o filmu koji je 1992. osvojio Oscara.

Prvi dan kad smo ga na setu snimali na konju, ekipa je bila oduševljena. Bio je to poseban trenutak. 

Eastwood, višestruki oskarovac, globalnu je slavu stekao kao glumac u špageti vesternima poput “Za šaku dolara” i “Dobar, loš, zao”.

Iako je objavio da se povlači kao glumac nakon Gran Torina 2008. godine, ovo mu je treći put da se od tada vraća ispred kamere.

Cry Macho je počeo s prikazivanjem u kinima. Iz objavljenih isječaka vidi se da će se Mike i Rafo unatoč velikoj razlici u godinama zbližiti na opasnom putovanju nazad u Teksas.

(www.jabuka.tv | Foto: Claire Folger/Warner Bros.)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.