Članovi HPD Čvrsnica obnavljaju zaboravljenu stazu

Članovi HPD Čvrsnica aktivirali su se kako bi obnovili jednu zaboravljenu planinsku stazu na Čvrsnici, za što ističu da ideja postoji već par godina.

Dio će ići baš po staroj, ali dosta toga smo morali prilagoditi s obzirom na bujnu vegetaciju koje prije nije bilo, napominju iz HPD Čvrsnica.

Već smo par puta radili ali nakon prošlog vikenda na korak smo bliže cilju. Zamislili smo stazu koja polazi iz Ivan Dolca u visini Glavice, prolazi podno Mrcine drage,iznad pećine te se diže ka Čemerikovcima.

Jedno raskrižje bi bilo na cca 1.670m s kojeg bi se staza račvala ka Pločnom na jednu stranu, te Barama i Jelinku na drugu stranu.

Dio staze smo lagano čistili i markirali ali pojedine dijelove smo morali baš prosjecati kroz gustu kleku te se tako probijati. Odrađen je lavovski posao te se nadamo da ćemo u skorijoj budućnosti završiti što smo naumili. Ova staza je specifična jer je nešto drugačija od svih koje se penju sjevernom stranom ka Pločnom, malo zaklonjenija i možda najbrža do Pločnog.

Članovi HPD “Čvrsnica”

Na početku se lagano diže kroz borove, izlazi se na par vidikovaca, pa ulazi u bukovu šumu, pa iz nje u “more” kleke ali manje više s konstantnim pogledom na zapad, sjever, a onda nakon prevoja i ka istoku a kada se digne na sedlo i na jug.

Nakon što se trasira na sve tri strane dobit će se mogućnost zanimljivih kružnih tura iz Ivan Dolca, Bara, Grkuša ali i Borićevca, Masne Luke itd. Svi koji su do sada bili potvrdili su da ima veliki potencijal, a kako sve izgleda na terenu pogledajte u par kadrova koje smo do sada zabilježili, ističu iz HPD Čvrsnica.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.