Civilna zaštita upozorava: Plimni val bi mogao pogoditi Mostar

“Zbog povećane akumulacije u tijekom prošle večeri i današnjeg dana iz HE Rama morati će se ispustiti višak vode što bi moglo izazvati plimni val”, kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik Stožera Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Pero Pavlović.

“Želimo na vrijeme informirati građane o mogućem dolasku plimnog vala”, kazao je Pavlović te pozvao građane da budu na oprezu i da kontaktiraju Operativni centar Civilne zaštite.

Pavlović pojašnjava kako je akumulacija na HE Rama popunjena do maksimuma te da je za očekivati u večernjim satima i tijekom sutrašnjeg dana da će iz HE Rama morati puštati preljev vode prema Jablanici, što može izazvati određene poteškoće građanstvu koje živi uz korito Rame pa sve do Jablanice i po sustavu spojenih posuda od Jablanice prema Mostaru i južno od Mostara.

“Iz tog razloga pozivamo građane koji žive nizvodno od HE Rama, osobito u naselju Gračanica, da pripaze i da kontaktiraju svoj općinski Operativni centar o tome kakvo je trenutačno stanje”, istaknuo je Pavlović.

Objašnjava kako je Federalna uprava Civilne zaštite uputila dopis u kojem upozorava na mogući dolazak plimnog vala. (Fena)

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.