Čitluk: Zatvoren Velpro, 180 radnika strahuje za budućnost

“Potvrđeno je da je zatvoren Velpro u Čitluku, a ta kompanija, koja zapošljava 180 ljudi, morat će otpuštati uposlenike, dok će dio njih preuzeti Konzum”, javlja N1.

Naime, povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak danas se u Sarajevu sastao sa domaćim dobavljačima ove kompanije.

Pod okriljem Konzuma u BiH je 500 domaćih brendova i 400 domaćih proizvođača, kojima je ova kompanija omogućila izvoz u zemlje regije. Konzumove trgovine u BiH dnevno zarade blizu 2 milijuna KM.

Također, za N1 je potvrđeno da je nekoliko kompanija iz BiH, među kojima je i Sarajevski kiseljak, bili jamci za kredite Agrokora u Hrvatskoj i da će svi krediti sa uspostavom prinudne naplate doći na naplatu, a da to nije jamstvo da te banke neće sudskim putem tražiti naplatu tih kredita od garanata kompanija.

Dug prema domaćim dobavljačima 27. lipnja iznosio je 112 milijuna KM, što je manje u odnosu na 27. ožujak ove godine, kada je dug iznosio 130 milijuna KM.

U tijeku su pripreme za restruktuiranje firmi Agrokora u BiH i povratak Mercatora na bh. tržište.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Sramotan naslov.Strah za buducnost,a prije ih je za 500km plasio otkazom.Zasto samo strah.Ko vjeruje u boga nema straha ni od buducnosti ni od Todorica.

  • Ko pali svaku noc smece na pecari.Crkosmo od vrucine i jos od smrada.Ajde sad institucije nadjite tko nas truje….crko kosto se ja sad dusim .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.