Čitluk: Prodajom vinjeta prikupljeno 180.000 KM

Odlukom OV Čitluk 1. travnja ove godine stupila je na snagu općinska Odluka o uvođenju zone posebnog prometnog ustroja na lokalnim prometnicama u Međugorju, Bijakovićima i Vionici, kojom je uvedena obvezna naplata vinjeta za autobuse koji se bave izvanlinijskim prijevozom putnika lokalnim cestama u tim mjestima.

Prodaja i naplata vinjeta točno utvrđenog izgleda, sadržaja i vremena trajanja, povjerena JP Broting d.o.o. Čitluk.

U upravi Brotinga rekli su da je prodaja vinjeta potpuno zaživjela, da se provodi bez većih poteškoća i svakim danom sve bolje, posebno kad su u pitanju inozemni autobusi koji su upoznati s odlukom o vinjetama i ne stvaraju nikakve probleme.

Ističu, međutim, kako, unatoč tome što je domaćim prijevoznicima omogućeno kupiti godišnju vinjetu i platiti je u tri rate, manji broj njih se ne pridržava općinske odluke.

U Brotingu su, također, rekli da je od 1. travnja do 30. lipnja od prodaje vinjeta ostvaren bruto prihod od 180.000 KM, od čega se mora platiti PDV. Odlukom je također utvrđeno kako će se 80 posto sredstva prikupljenih prodajom vinjeta (naknade) koristiti isključivo za uređenja i rekonstrukciju lokanih prometnica i prometne infrastrukture u zoni posebnog prometnog ustroja, tj. u Međugorju, Bijakovićima i Vionici.

U upravi Brotinga ističu kako su za nadzor nad provođenjem odluke o naplati vinjeta ovlašteni: prometna policija, županijska prometna inspekcija, općinska komunalna inspekcija i dva komunalna redara.

Do sada je proveden jedan nadzor u kojem je utvrđeno da pet autobusa nije imalo vinjete, pa ih je komunalni inspektor primorao da ih nabave.

Za one koji ne budu poštivali općinsku odluku predviđene su visoke novčane kazne, piše Brotnjo.info, a prenosi Bljesak.info.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.