Čitluk: Lovačkoj fešti nazočilo više od 400 lovaca te njihovih uzvanika

Hrvatska lovačka udruga “Orao” Čitluk, koja je utemeljena 2007. godine, u petak je u hotelu Brotnjo upriličila tradicionalnu i veličanstvenu lovačku večer, kojoj je nazočilo 230 članova te udruge te još 200-tinjak njihovih gostiju i uzvanika iz svih krajeva Hercegovine, kao i visokih hrvatskih dužnosnika svih razina vlasti.

Uz ostale, toj svečanosti nazočili su i predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda FBiH i dopredsjednik Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, veleposlanik BiH u Beču Tomislav Leko, ministar prometa i veza HNŽ-a Stjepan Krasić, čitlučki načelnik Marin Radišić, predsjednik OV-a Čitluk Predrag Smoljan, tajnik Kinološkog saveza HB Mirko Čolak, predsjednik LS HB Slavko Marin i brojni drugi, piše Večernji list BiH.

Zapaženi rezultati

Kao što je i red, lovačka večer je počela intoniranjem Lijepe naše i odavanjem počasti poginulim braniteljima i umrlim lovcima Brotnja, nakon čega je nazočne pozdravio i o radu HLU “Orao” Čitluk govorio njezin predsjednik Stojan Musa.

On je izrazio zadovoljstvo odzivom predstavnika brojnih lovačkih udruga i društava Herceg Bosne, iznio podatke o radu HLU “Orao” te posebno pohvalio članove streljače i kinološke sekcije koji posljednjih godina postižu zapažene rezultate na nastupima.

Izrazio je uvjerenje da će se u skoroj budućnosti riješiti postojeći problemi vezani uz pitanje lovišta, a na kraju je svima poželio da se ugodno osjećaju i dobro zabave. Nazočne je pozdravio i čitlučki načelnik Marin Radišić koji je izrazio oduševljenje brojem okupljenih lovaca i njihovih prijatelja te ukazao na potrebu rješavanja problema oko lovišta.

Očuvati Savez

Okupljene su pozdravili i tajnik Kinološkog saveza HB Mirko Čolak, koji je najavio kako će se u svibnju u Međugorju održati međunarodna izložba svih vrsta pasa, te predsjednik Lovačkog saveza HB Slavko Marin koji je naglasio da lovačke večere potiču zajedništvo te podsjetio na obilježavanje 25. godišnjice Saveza te izrazio uvjerenje da će problem lovišta u općini Čitluk biti uskoro riješen na zadovoljstvo svih lovaca.

Na kraju se sudionicima lovačke večeri obratio i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je posebno istaknuo kako su i ovakva okupljanja dokaz da su Hrvati u BiH uvijek u stanju uspješno se organizirati.

Siguran sam kako moramo očuvati svoj Lovački savez Herceg Bosne, kao i Kinološki savez, jer to je poruka koju šaljemo u svojoj trajnoj borbi da osiguramo jednakopravnost kao konstitutivan narod u BiH. Ne sumnjamo da ćemo u tome uspjeti, kazao je Čović.

Potom je Božji blagoslov na sudionike i pripremljeno jelo zazvao župni vikar u Čitluku fra Goran Azinović te je uslijedilo nezaboravno druženje lovaca uz bogatu trpezu, pjesmu, glazbu, lovačke pošalice i neiz

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.