Čitavu noć silovao staricu pa osuđen na svega 2 godine zatvora!

Bez ikakvoga usmenog obrazloženja, Županijski sud u Livnu nepravomoćno je na dvije godine zatvora osudio 41-godišnjeg Vjekoslava Kotarca iz livanjskog naselja Orguz, koji je već gotovo pola života proveo u zatvorima FBiH i Hrvatske, a što je u pravosudnim krugovima već označeno kao skandaloznim, to pogotovo što mu je za kazneno djelo silovanja bila zakonom zapriječena kazna zatvora od najmanje tri pa do najviše 15 godina zatvora.

Tukao i silovao

Kako smo pisali, taj bivši robijaš je sredinom studenoga kroz prozor u prizemlju upao u kući i čitavu noć na krajnje ponižavajući način silovao 73-godišnju Anu V. u mjestu Prolog, koju je prethodno zatekao usnulu na kauču u kuhinji. Starica je ujutro, kada je nasilnik otišao, pozvala susjede, koje su je zatekle pretučenu i u teškom psihičkom stanju. Kotarac je prije samo sedam dana bio izašao iz zatvora u Zenici, gdje je odslužio kazno zbog razbojstvo.

Hrvatskoj policiji poznat je od prije nekoliko godina kada je takođe počinio razbojstvo, a sudjelovao je i u nekoliko fizičkih obračuna. Prije tri godine u Splitu je čekićem od pola kilograma pretukao tada četrdesetogodišnju Žaklinu Vranjić u jednom stanu u naselju Varoš. Nesretna žena je ostala na dužem liječenju u splitskoj bolnici, jer joj je Kotarac razbio lobanju, slomio dva rebra i nogu.

Nakon ovog incidenta pokušao je pobjeći u Livno, ali su ga policajci uhitili na autobusnoj postaji. Tokom obrade utvrđeno je da ga je, zbog odsluženja zatvorske kazne za razbojstvo, tražila zagrebačka policija.

Davio policajca

Dok su ga policajci transportirali u Zagreb, Kotarac je sa zadnjeg sjedišta uhvatio za vrat policajca koji je vozio automobil. Policajac je izgubio kontrolu nad upravljačem i udario u drvo, a Kotarac je zaradio i prijavu zbog napada na službeno lice. Inače, Vjekoslav Kotarac se nalazi u Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru od 14. studenoga prošle godine, što mu je također uračunato u zatvorsku kaznu, pa će silovatelj iz Livna na slobodu već za četrnaest mjeseci. Kako doznajemo, iz Županijskog tužiteljstva su već najavili žalbu na ovu spornu presudu.

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.