Čitava strip scena stigla je u Mostar: Otvoren četvrti Mostarski strip vikend

U subotu je otvorena četvrta manifestacija Mostarki strip vikend u organizaciji Udruge ljubitelja stripa iz Mostara – MOSTRIP.

Strip vikend će se održava se ovu subotu, 5. i 6. listopada 2019. godine, u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepane Kosače.

Ovogodišnji Mostarski strip vikend će svečano je otvorio veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini, Nicola Minasi.

Udruga “MOSTRIP” utemeljena je krajem 2015. godine od strane nekoliko strip entuzijasta iz Mostara. Većina članova udruge poznaje se odavno sa različitih foruma koji pokrivaju teme stripa.

Pošto smo dugo vremena išli na neke druge festivale oduvijek je bila želja da i mi pokrenemo festival, ali smo bili skeptični kako sve to izvesti, prvenstveno financijski. Ipak, odlučili smo probati i na kraju se napravila jedna fina priča, rekli su ranije za portal Jabuka.tv iz udruge “MOSTRIP”.

Udruga “MOSTRIP” za Jabuka.tv: “Mostar je postao centar strip scene u BiH”

Ova udruga organizira i razne radionice čiji je cilj prenošenje ove pomalo zaboravljene umjetnosti na mlađe generacije, te pronalaženje talentirane djece i njihovo usmjeravanje u način i izradu stripa kao umjetnosti.

Organizatori ovogodišnjeg izdanja Mostar strip vikenda očekuju puno zabave i nadaju se da će ljudi sa festivala otići nasmijani i zadovoljni.

Kao i prošle godine, na vikendu je postavljena izložba radova gostujućih autora. Tijekom cijele manifestacije bit će nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetitelje, predstavljanje maskote festivala, nagrađivanje najsretnijih posjetitelja i još dosta zanimljivosti.

Ljubitelji stripa u Mostaru su došli na svoje

Iz ovogodišnjeg programa izdvajaju tribine posvećene Dylan Dogu, strip-junaku za kojeg znaju čak i oni koji ne čitaju stripove. Na tribini će sudjelovati gosti iz Italije. Pored tribine bit će organizirana i izložba radova na temu stripa Dylan Dog.

Ove godine na Strip vikend dolazi rekordni broj gostiju. Grad na Neretvi posjetit će 18 umjetnika iz svijeta stripa: Milorad Vicanovic Maza, Enis Čišić, Dražen Kovačević, Midhat Kapetanović, Filip Andronik, Zdravko Cvjetković, Kenan Halilović, Armin Ozdić, Jovan Ukropina, Milan Jovanović, Sibin Slavković, Marco Mastrazzo, Alessandro Bocci, Giuseppe Candita, Roberto Diso, Gianni Sedioli, Giancarlo Marzano i Lana Šator.

Kako je sve izgledalo na otvaranju Mostarskog strip vikenda, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Rekordni broj umjetnika na ovogodišnjem Mostarskom strip vikendu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.